2040 vizualizări 3 oct 2013

Comandantul şi şeful mecanic al unei nave sub pavilion Kiribati, aflată în Portul Constanţa, refuză să permită desfăşurarea operaţiunilor de descărcare a vasului pentru că nu şi-au primit salariile de trei luni de la armatorul turc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nava "Baris" este încărcată cu îngrăşământ chimic şi este ancorată în dana 57 a Portului Constanţa.

Reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) în România, Adrian Mihălcioiu, a declarat, joi, că armatorul turc are de plătit celor de pe navă aproximativ 35.000 de dolari, iar comandantul nu şi-a mai dat acceptul ca vasul să fie descărcat.

"Comandantul, şeful mecanic şi bucătarul nu şi-au mai încasat salariile de trei luni. Aproximativ 25.000 de dolari. Mai sunt şi alţi marinari neplătiţi de una sau două luni, unul dintre ei chiar din timpul contractului precedent. În total sunt de primit vreo 35.000 de dolari", a spus Mihălcioiu.

Conform reprezentantului ITF în România, nu este prima dată când echipajul vasului se confruntă cu astfel de probleme

"Au mai fost astfel de probleme aproape în fiecare an din 2009 încoace. Şi aici, la Constanţa, şi prin Israel", a precizat Mihălcioiu.

Marinarii au cerut ajutorul ITF pentru rezolvarea acestei şituaţii, iar Adrian Mihălcioiu a precizat că a luat legătura cu armatorul turc pentru a găsi o soluţie.

(Cătălin Legănel)

Citește și: