Firuta Flutur
874 vizualizări 16 apr 2019

Fost membru al CFSN şi vicepremier în primul guvern Roman, Gelu Voican Voiculescu, a afirmat la emisiunea Marius Tucă Show că dosarul Revoluţiei este o răzbunare a fostului preşedinte Traian Băsescu şi că totul se bazează pe vorbe.

“Este o răzbunare a lui Băsescu şi preluată acum de succesorul lui. Aşa e firea lui Băsescu şi undeva s-a exprimat că nu ar vrea să-l vadă pe Iliescu la închisoare, dar măcar să dea cu subsemnatul, citez textual”, a afirmat Gelu Voican Voiculescu.

El a explicat că acest dosar a fost preluat acum de preşedintele Klaus Iohannis dintr-un calcul electoral care se vrea şi o replică peste timp dată lui Ion Iliescu.

“Eu vi-l citez textual (n.r. pe Klaus Iohannis). Sunt oameni liberi cu mâinile pătate de sânge care se plimbă printre noi. Astăzi e vremea procurorilor, nu a istoricilor. Asta e o replică peste timp dată lui Ion Iliescu care cândva a spus că istoricii trebuie să lămurească toate aspectele legate de Revoluţie. Ca şi în cazul morţii lui Kennedy, după atâta timp nu s-au lămurit toate situaţiile. Şi-atunci, el, peste un interval de timp destul de mare, i-a dat replica: e vremea procurorilor. Cred că e şi un calcul electoral. Adică vrea să pozeze în omul care după 30 de ani face în sfârşit lumină şi dreptate, ca şi cum nimic nu s-ar fi făcut de-atunci încoace”, a spus Voican Voiculescu.

Fostul vicepremier a mai spus că dosarul Revoluţiei nu se bazează pe nicio probă şi că se apără singur în acest proces.

“Pe nicio probă, pe vorbe şi Parchetul Militar acuma a trecut într-o fază în care face analize semantice, face hermeneutică, adică interpretează. Parchetul Militar se erijează în expert lingvistic şi analizează fiecare exprimare din diverse interviuri, emisiuni, declaraţii pe care le-am făcut în aceşti 30 de ani şi mă refer strict la mine, dar e valabil şi pentru ceilalţi şi încearcă să demonstreze (...) că am omorât indirect 862 de oameni. (...) Când este vorba despre o comandă politică, nu mai ai ce comenta. Ca după 30 de ani să spui că ai reconstituit, că am indus, că am făcut tot felul de diversiuni, care au determinat moartea a 862 de oameni nu înseamnă decât vorbe. Asemenea lucruri trebuie probate. Justiţia se face cu probe. Nu am avocat, că nu are sens. Mă apăr singur şi o revoluţie în general nu poate fi dată în judecată”, a mai spus Gelu Voican Voiculescu.

Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, a anunţat procurorul general Augustin Lazăr, în urmă cu o săptămână.

Conform rechizitoriului, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar şi numit ministru al apărării) şi Gelu Voican Voiculescu a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român.

De asemenea, Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu sunt acuzaţi că ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă.

Emisiunea „Marius Tucă Show” va fi difuzată miercuri, 17 aprilie, ora 19:00, pe Mediafax şi Gandul.info.

Citește și: