1001 vizualizări 5 mar 2012

Unul dintre martorii atacului de la coaforul din zona complexului Perla din Capitală relatează că a încercat să-l urmărească pe agresor, care după ce a tras şase focuri de armă, a băgat arma la piept şi "s-a refugiat" în clădirea "din stânga salonului de cosmetică", care ar aparţine Electrica.

Un alt martor, care se afla împreună cu alţi doi prieteni, la minimarket-ul de lângă coaforul unde, luni, a avut loc atacul armat, a declarat că agresorul era înalt, blond, cu o geacă neagră.

Acesta a relatat că, după ce bărbatul a tras şase focuri, a băgat arma la piept şi s-a refugiat în clădirea ce se află în stânga salonului de cosmetică.

"S-a dus aici la Electrica", a spus martorul.

"Am mers cu câinele, după el dar nu l-am prins", a explicat martorul.

Adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a declarat, luni seară, că autorul atacului de la coafor - un conducător auto al MAI, în vârstă de 53 de ani - a fost reţinut sub acuzaţiile de omor calificat şi deosebit de grav.

Arma cu care agresorul - agentul de poliţie Gheorghe Vlădan - a împuşcat opt persoane, din care două au decedat, a fost recuperată de procurori, ea având un calibru de 9.

Agresorul se află sub pază militară şi este audiat de achetatori.

Marius Iacob a precizat că între agentul de poliţie şi fosta sa soţie, Floriana (coafeză la salonul unde s-a produs atacul) erau relaţii tensionate, urmând să se stabileasacă dacă au avut certuri recente.

Cei doi se aflau în divorţ, termenul fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

Totodată, Iacob a spus că persoanele decedate în urma atacului vor fi duse la INML, pentru autopsie.

Iacob a adăugat că acest caz a fost preluat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De altfel, şeful SUPC, Valentin Şelaru, se află la locul unde s-a consumat atacul armat.

 

Citește și: