26451 vizualizări 5 mar 2012

Atac armat într-un coafor din centrul Bucureştiului. Un angajat MAI a intrat în unitatea în care lucra soţia sa şi a împuşcat opt persoane. Potrivit datelor preliminare, substratul atacului a fost răzbunarea pasională. Două persoane au murit, între care şi soţia agresorului, iar şase răniţi au ajuns la spitalele Floreasca şi Elias.

Agresorul a fost reţinut de poliţie şi identificat. Numele său este Gheorghe Vlădan, iar soţia sa se numea Florina. Vlădan lucrează ca angajat al MAI din 2007, ca şofer la Policlinica MAI "Kreţulescu", din Bucureşti. Între 2007 şi 2009 a fost şoferul subsecretarului de stat în MAI la acea vreme, Florin Melciu.

Un martor a declarat că a văzut un bărbat plin de sânge ieşind în fugă din coafor. Un alt martor a povestit, pentru gândul, că atacatorul a studiat zona înainte să intre în coafor şi să deschidă focul. După ce a rănit cele opt persoane, el a fugit şi s-a ascuns în sediul Transelectrica, aflat în apropiere.

Ancheta a fost preluată de Parchetul General, la faţa locului aflându-se şi şeful Poliţiei, Liviu Popa, şi procurorul general adjunct, Marius Iacob.

Gândul prezintă LIVE desfăşurarea evenimentelor.

UPDATE 22.55 Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan - reţinut pentru uciderea a două persoane şi rănirea altor şase într-un atac armat - a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", pentru recoltare de probe biologice.

UPDATE 22.05 Procurorul Marius Iacob a declarat că în ultima perioadă împotriva lui Gheorghe Vlădan au fost depuse trei plângeri, două făcute de un vecin, iar una de soţia sa. El a precizat că în perioada 2007-2011 agresorul a fost testat psihologic fiind declarat apt pentru a fi şofer în cadrul MAI. Gheorghe Vlădan va fi supus unei expertize psihiatrice.

UPDATE 21.56 Fostul subsecretar de stat în MAI, Florin Melciu, a declarat că Vlădan a fost şoferul său între 2007 şi 2009, perioadă în care avea un comportament normal la serviciu. Melciu a precizat însă că ştia de la fiul acestuia că are probleme acasă.

UPDATE 21.00 Conform Poliţiei Capitalei, Vlădan a fost testat psihologic ultima oară în 2011, trecând testul. El deţinea arma în mod legal, din anul 2010. El este cercetat pentru omor deosebit de grav şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Gheorghe Vlădan avea o avere care cuprindea trei maşini şi mai multe imobile, deşi salariul său de agent era de doar 20.000 de lei pe an.

UPDATE 20.06 Agentul MAI Gheorghe Vlădan a fost acuzat, în 2005, de lovire sau alte violenţe, dar achitat de instanţe

UPDATE 20.03 Avocata Florinei Vlădan, care a fost ucisă în tacul armat, a declarat că clienta sa a depus pe 1 martie plângere penală la secţia 15 de poliţie, în care a precizat că soţul său deţine armă de foc şi este ameninţată.

UPDATE 19.43 Atacatorul a fost dus sub escortă la audieri la Parchet. PRIMELE IMAGINI cu angajatul MAI care a împuşcat opt persoane.

UPDATE 19. 40. Şi celelalte trei victime (două femei şi un bărbat) care au fost trasportate la Spitalul Elias cu răni la picioare sunt în investigaţii. "Pacienţii nu au voie să stea în picioare, întrucât au răni la membre. Ei vor fi investigaţi şi apoi vor fi operaţi pentru extragerea corpurilor străne", a explicat dr. Diana Dobrin, şeful secţiei de Primiri Urgenţă de la "Spitalul Elias".

UPDATE 19. 33  Cele şase persoane care au supravieţuit masacrului sunt conştiente şi stabile, potrivit declaraţiilor medicilor. Trei dintre acestea au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în timp ce restul la Spitalul Elias.  "Cele trei persoane internate la Spitalul Floreasca (două femei şi un bărbat) sunt în investigaţii. Ei sunt stabili şi în funcţie de rezultatele analizelor ar putea fi internaţi pentru extragerea gloanţelor", a explicat medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

În plus, dr. Camelia Marin, de la Floreasca, a mai spus că toate cele trei victime sunt conştiente şi echilibrate hemo-dinamic.  "deşi sunt conştiente, toate cele trei persoane sunt internate la secţia de Terapie Internsivă şi sunt supraveghiate în permanenţă", a mai spus medicul

UPDATE 19.29 Unul dintre martorii atacului de la coaforul din zona complexului Perla din Capitală relatează că a încercat să-l urmărească pe agresor, care după ce a tras şase focuri de armă, a băgat arma la piept şi "s-a refugiat" în clădirea "din stânga salonului de cosmetică", care ar aparţine Electrica.

UPDATE 19.19 Şefa serviciului de ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alice Grasu, a declarat că, pe lângă cele 8 victime, alte 9 persoane - angajaţi sau clienţi ai coaforului - au avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece au suferit atacuri de panică, au leşinat sau au avut oscilaţii mari de tensiune. Îngrijirile s-au acordat la faţa locului, nefiind nevoie de transportarea pacienţilor la spital.

UPDATE 19.14 Procurorul Marius Iacob a declarat că agresorul, care are 53 de ani, a pătruns în coafor şi a început să tragă mai multe focuri de armă. El a precizat că suspectul este reţinut, iar arma crimei este recuperată. Este vorba despre un pistol de 9 mm. Iacob a adăugat că angajatul MAI avea permis de port-armă. "În prezent, este audiat. El avea cu soţia o relaţie tensionată. Deocamdată nu s-a putut stabili câte focuri de armă s-au tras", a spus Iacob.

UPDATE 19.10 Soţul casierei de la coafor, care a fost ucisă în atac, a povestit că Vlădan venea des la salon şi-şi teroriza soţia. "O ameninţa că-i sperie clienţii, că se va dezbrăca în mijlocul salonului, ba chiar o dată i-a răvăşit instrumentele de lucru. problemele au început de când cei doi erau în divorţ şi aveau partajul în desfăşurare", a spus el.

UPDATE 19:06 Potrivit uneia dintre colegele victimei, Adriana Croitoru, atacatorul a mai venit şi în alte dăţi la salon pentru a-şi verifica soţia cu care se afla în divorţ. Vlădan a încercat astăzi, la ora 14.00, să-şi vadă soţia, dar aceasta nu intrase încă în tură. A revenit, iar soţia lui i-a spus să nu o mai deranjeze. "Spunea tot timpul că se simte ameninţată, că nu se mai înţeleg şi că a depus şi o reclamaţie împotriva lui", a declarat Croitoru. Cei doi au un băiat student.

UPDATE 18.58 Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat că "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este poliţist din 2007, angajat din sursă externă.

UPDATE 18.48 Criminaliştii efectuează cercetări la faţa locului. Agresorul a fost identificat. Numele său este Gheorghe Vlădan, iar soţia sa se numea Florina.

 

UPDATE 18:39 Soţul uneia dintre coafezele care lucra în unitatea de la complexul Perla, din centrul Capitalei, a relatat cele povestite de soţia sa - care ieşise cu puţin timp înainte de atac să fumeze în spatele clădirii - că atacatorul a intrat şi "a început SĂ TRAGĂ NEBUNEŞTE, în cine apuca"

UPDATE 18.33 Soţia agresorului este una dintre persoanele decedate în urma atacului.

UPDATE 18.29 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu, a declarat, pentru gândul, că dintre cele trei victime care trebuiau să ajungă la Elias, două sunt deja în sala de primiri urgenţe, cea de-a treia urmând să sosească în cel mai scurt timp. "Una dintre victime a fost rănită la coastă, iar cealaltă la rotulă", a declarat Calu.

UPDATE 18.27 Un martor a declarat că a văzut un tânăr plin de sânge ieşind în fugă din coafor, după ce a auzit şase bubuituri despre care şi-a dat seama că sunt împuşcături.

UPDATE: O a doua persoană împuşcată a murit. Agresorul a fost reţinut şi dus la secţia 10 de Poliţie.


Opt persoane au fost împuşcate cu armă cu glonţ, două fiind ucise, într-un coafor din zona Perla din Capitală, informează surse judiciare, care precizează că focul a fost deschis de un poliţist.

Potrivit primelor informaţii, soţul unei coafeze ar fi cel care a deschis focul asupra angajatelor şi clientelor aflate în unitate. Din primele date reiese aptul că acesta a reacţionat din răzbunare.

Potrivit unor surse medicale, o persoană este decedată, alte trei au fost împuşcate în zona abdomenului. O altă persoană se află în stop cardio-respirator.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bodgan Opriţa, a informat că în urma atacului armat o persoană a fost ucisă, alta este împuşcată în cap, două în abdomen, iar alta aflându-se în stop cardio-respirator, la Spitalul Floreasca.

De asemenea, alte trei persoane rănite în picioare sunt transportate la Spitalul Elias.

Citește și: