Silviu Bănilă
889 vizualizări 2 feb 2019
Cei vinovaţi vor achita 500 de lei pentru a recupera maşina şi amenda aferentă, situată undeva la 300 de lei, dacă valoarea contravenţiilor va fi la nivelul celei din Sectorul 3.
„Hingherii” de maşini vor ridica doar maşinile care încurcă traficul şi transportul în comun. Care vor fi costurile pentru şoferii indisciplinaţi?
- Pentru RIDICAREA MAŞINII veţi plăti 200 de lei
- Pentru TRANSPORTAREA ei cu platforma veţi plăti 150 de lei
- Pentru DEPOZITAREA maşinii în locul special amenajat (ex: la Sectorul 3 garajul este situat pe Strada Releului) veţi achita alţi 150 de lei
Dacă vreţi să recuperaţi maşina în ziua în care a fost ridicată, veţi plăti în cele din urmă 500 de lei şi posibil o amendă minimă (care poate fi achitată la jumătate în termenul prevăzut de lege de 15 zile!). Suma va creşte însă cu 150 lei pe zi, iar dacă maşina nu va fi revendicată UN AN de proprietar va fi VÂNDUTĂ!

O dilemă este reprezentată de maşinile parcate pe trotuar, care nu sunt încă luate în colimatoriu. Unii şoferi prezenţi la dezbatere au criticat însă şi lipsa parcărilor, care îi transformă, vrând-nevrând, în contravenienţi.

Sectorul 3, 149 de maşini ridicate în decembrie 2018

Primăria Sectorului 3 continuă proiectul de fluidizare a circulaţiei auto în sector, în special în zona trecerilor de pietoni, a trotuarelor, căilor de acces şi a benzilor de viraj.

În luna decembrie au fost ridicate 149 de autovehicule parcate/staţionate neregulamentar în zone precum Câmpia Libertăţii, Ion Ţuculescu, Caloian Judeţu, Calea Vitan, str. Laborator intersecţie cu şos. Mihai Bravu, Calea Călăraşilor, str. Jean Steriadi sau str. Trapezului.

Din cele 149 de autovehicule 145 au fost transportate şi depozitate, iar patru au rămas în depozit. Suma încasată de Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 3, în urma eliberării autovehiculelor, a fost de 76.300 de lei. Proprietarii autovehiculelor au achitat ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor parcate neregulamentar.

Potrivit HCLS 3 nr. 312/2017, modificată prin HCLS3 nr. 676/2017, posesorii de vehicule/remorci/rulote care staţionează neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice administrate de Consiliul Local al Sectorului 3, care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reşedinţă sistematizate pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 se expun riscului de a li ridica maşina.

Amenzile sunt aplicate conform Codului Rutier pentru parcare neregulamentară, iar tarifele pentru ridicare, transport şi depozitare conform hotărârii Consiliului Local Sector 3 nr. 312/2017, modificată prin HCLS3 nr. 676/2017sunt următoarele:

• Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
- cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;
- cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;
• Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:
- cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;
- cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;
• Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
- în primele 24 de ore: 150 de lei;
- după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Hotărârile pot fi consultate pe site-ul www.primarie3.ro, secţiunea Hotărâri adoptate.
Maşinile ridicate sunt depozitate în spaţiul amenajat din str. Releului nr. 4
 

 

Citește și: