6003 vizualizări 21 iun 2018

Ofiţerii DGA Ialomiţa au pus în executare joi două mandate de percheziţie domiciliară, emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită şi fals intelectual, comise de un medic specialist de medicină internă în cadrul unui spital din Slobozia şi de un asistent medical în cadrul aceleiaşi unităţi.

În fapt, s-a reţinut că în perioada martie - mai 2018, cei doi au primit sume de bani şi alte foloase de la mai multe persoane, suspecte în cauză, pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu.

Potrivit presei locale, se pare că vizat de procurori este medicul specialist în Boli Interne, Doru Didiţă. De asemenea, în aceeaşi anchetă ar fi implicată şi una dintre asistentele cu care acesta lucra. Surse judiciare susţin faptul că cele două cadre medicale ar fi primit mită de la mai mulţi pacienţi pentru a elibera documente medicale necesare întocmirii dosarelor de pensionare sau obţinerii de concedii medicale. În prezent, se pare că atât medicul Doru Didiţă, cât şi asistenta acestuia, se află la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Faţă de medicul specialist, procurorul de caz a dispus pe bază de ordonanţă măsura reţinerii pentru 24 de ore, în sarcina acestuia reţinându-se comiterea unui număr de 131 infracţiuni de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.G.A. – Structura Centrală.

Percheziţiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa.

 

Citește și: