Andreea Tobias
1316 vizualizări 6 mar 2019

Direcţia Generală Anticorupţie a făcut, marţi, 7 percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi a pus în executare 5 mandate de aducere faţă de tot atâtea persoane suspectate de săvârşirea unor fapte de corupţie.

„Activităţile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvârşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani”, arată DGA.

 

 

Faţă de 5 medici din cadrul acestei secţii, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată.

În cauză se fac cercetări şi faţă de alte persoane.

Acţiunea a fost sprijinită de Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Neamţ, Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anchete.

Managerul Spitalului Judeţean Neamţ, Codruţ Munteanu, declara, marţi, că percheziţiile au loc la secţia de Ortopedie şi în ambulatorul de specialitate de pe lângă cabinetul de Ortopedie.

„Ancheta e în desfăşurare. Este o desfăşurare impresionantă, este într-adevăr foarte multă forţă şi foarte multă populaţie implicată în această anchetă. E pe două planuri, în spital şi în policlinică. Încă nu ştiu nimic, s-au învârtit ceva avocaţi pe aici pe la mine, au întrebat, au plecat, mai mult nu ştiu să vă spun nimic, decât că eu, ca manager, sunt pe poziţia moralităţii, corectitudinii şi respectului pentru pacient”, spunea directorul.

 

 

Arafat: E greu să le schimbi obiceiul de a lua ŞPAGĂ!

Recent, secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la DigiFM, că există în continuare medici care primesc şpăgi, în ciuda majorărilor salariale.

„Mai sunt care făceau mai mult ca salariile de azi şi e foarte greu să-i obişnuieşti să nu continue când salariul e mai mic decât primeau.

Eu, ca secretar de stat, am sub salariul unui medic specialist care a terminat acum o facultate. Câştigaţi 2.000 de euro. Exact. Iar un medic specialist tânăr care acum a ieşit ştiu că începe salariul lui de la 13.000 de lei. Şi mai ai gărzile, mai ai sporurile, sunt colegi care pot să atingă şi 20.000 de lei.

Poţi mulţumi după, cu o chestie simbolică. Şi asta o au şi britanicii. O carte, o sticlă de ceva sau un buchet cu flori, dar asta nu putea să aibă loc decât după ce totul e gata, după ce bolnavul este externat”

Citește și: