Gandul.info
Oana Ghita - Mediafax
537 vizualizări 20 feb 2013

Dan Enescu, medicul care a salvat copiii supravieţuitori ai incendiului de la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti, a fost premiat "pentru transformarea profesiei într-o religie" la Gala MEDIAFAX 2013, care are loc miercuri seară, la Ateneul Român din Capitală.

Premiul acordat medicului Dan Enescu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, a fost prezentat de Elvira Gheorghiţă, senior reporter MEDIAFAX.

Dan Enescu a primit la Gala MEDIAFAX 2013 "premiul pentru transformarea profesiei într-o religie", "pentru că performanţa lui a reuşit să îndrepte şi greşelile altora şi deficienţele sistemului. Pentru că a salvat copiii supravieţuitori ai incendiului de la Maternitatea Giuleşti, devenind astfel primul chirurg din lume care a tratat cu succes traumatisme de acest fel, mai ales în condiţiile în care era vorba despre copii născuţi prematur. Pentru că a reuşit, în 2012 să fie inclus în Top 100 personalităţi ale lumii medicale internaţionale".

Premiul a fost ridicat de medicul Raluca Teodora Bulea, care a amintit de dedicarea lui Dan Enescu faţă de pacienţii săi.

Agenţia de presă Mediafax, cel mai mare furnizor român de informaţie generalistă şi de business, organizează, miercuri seară, Gala Mediafax 2013, eveniment dedicat valorilor şi ştirilor bune, în care sunt marcate principalele evenimente şi sunt premiaţi eroii ştirilor bune ale anului trecut.

Citește și: