280 vizualizări 29 ian 2014

MERSUL TRENURILOR 2014. Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud şi sud-est, sunt anulate, joi, din cauza viscolului, potrivit informaţiilor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 17.00, CFR Călători precizând, pentru MEDIAFAX, că sunt asigurate legături feroviare în toate judeţele ţării.

CFR mai informează că pe magistrala Bucureşti - Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt care depăşesc 70-80 km/h, iar tronsonul Chiajna - Vârteju (linie de centură pentru transportul de marfă) este închis pe ambele fire.

Potrivit CFR, în toată jumătatea de sud a ţării şi sudul Moldovei, circulaţia feroviara se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiţii de siguranţă.

"În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forţă umană", mai precizează CFR.

Compania mai precizează că, în funcţie de evoluţia vremii şi atunci când condiţiile meteo nefavorabile o impun, trenurile vor staţiona în gări pe toată perioada necesară intervenţiilor cu utilajele de deszăpezire. "Această măsură este necesară pentru siguranţa călătorilor şi pentru evitarea blocajelor în linie curentă. În perioada staţionării se vor lua măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri şi pentru a facilita accesul în sălile de aşteptare din gări", explică, într-un comunicat, reprezentanţii CFR.

Judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea se află miercuri, între orele 15.00 şi 22.00, sub cod roşu de viscol.

Citește și: