Adina Oşan
Kiss Edit
291 vizualizări 9 oct 2013

Un număr de 27 de treceri de pietoni din Sfântu Gheorghe au fost semnalizate cu mesajele bilingve "Priveşte în dreapta" şi "Priveşte în stânga", în condiţiile în care una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere produse în judeţul Covasna este traversarea neregulamentară.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Covasna, mai multe treceri de pietoni din municipiul Sfântu Gheorghe au fost semnalizate cu mesaje de avertizare bilingve, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, la iniţiativa Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul Serviciului Rutier şi al Poliţiei Sfântu Gheorghe - Biroul Rutier, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe şi cu o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în producerea materialelor publicitare, a fost demarată acţiune de inscripţionare cu mesaje de avertizare a unui număr de 27 de treceri de pietoni.

Mesajele de avertizare - "Priveşte în dreapta" şi "Priveşte în stânga" - au fost scrise pe asfalt, de fiecare parte a trecerilor de pietoni, în limbile română şi maghiară.

În comunicat se precizează că, în judeţul Covasna, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave o constituie traversarea neregulamentară.

Potrivit IPJ Covasna, acţiunea are loc şi în contextul începerii noului an şcolar, când traficului creşte semnificativ, iar unul dintre obiective îl reprezintă informarea pietonilor asupra necesităţii asigurării temeinice înainte de traversarea străzii, chiar dacă acest lucru se întâmplă în locurile special amenajate şi semnalizate.

Trecerile de pietoni semnalizate cu mesajele respective sunt situate în apropierea unităţilor şcolare, dar şi în zonele intens circulate sau unde au fost înregistrate accidente rutiere grave.

Citește și: