Dana Stanila
271 vizualizări 3 apr 2017

"Sper că sunteţi bine, voi, românii din Sankt Petersburg şi nu a fost nimeni în acel tren şi nici în staţiile de metrou. Dacă Doamne fereşte de ceva, anuntaţi Ambasada-pe mine personal, Consulatul din Sankt Petesburg. Rog să urmariti ce s-a întamplat şi eventuale evoluţii", a scris ambasadorul Vasile Soare pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după explozie.

La ora transmiterii acestei ştiri, niciun cetăţean român nu a cerut asistenţă consulară din partea Ambasadei României în Federaţia Rusă.

MAE se află în permanentă comunicare cu autorităţile ruse pentru a afla dacă printre victimele exploziei se află şi cetăţeni români.

Cel puţin zece persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma exploziei produse luni la metroul din Sankt-Petersburg, conform un oficial din cadrul Primăriei oraşului, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Explozia a avut loc într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului.

Citește și: