„Doamnă Viorica, eu sunt Rareş, am 14 ani şi sunt diagnosticat cu autism. Aud şi văd excepţional ( îţi pot confirma părinţii mei asta prin actele medicale pe care le au, iar consultaţiile nu au fost gratuite in caz că doriţi să ştiţi asta)

De asemenea vă pot spune că NU ştiu să mint şi nu am făcut niciodată vreun rău cuiva şi nici ţării mele. De la 4 ani şi jumătate am muncit pe brânci cate 8 ore poate şi mai bine pe zi că sa pot sa fiu macar într-o oarecare măsură funcţional. Am beneficiat de mii de ore de terapie suportata de părinţii, binicii mei, şi de prietenii lor care i-au ajutat (au redirecţionat 20% pentru mine, lucru care nu mai este posibil datorită măsurilor fiscale luate, au redirecţionat 2% pe care se pare că va fi mai dificil sa o facă tot datorită măsurilor fiscale luate), iar nici macar O ORĂ nu mi-a fost decontată de statul român.

Scuzele tale nu ajung doamnă Viorica şi nu le accept pentru că încă odată, la fel că ceilalţi membrii ai partidului din care faci parte, nu ţi-ai asumat. Ţi-a părut rău că "s-a înţeles aşa" Şi scuze ar trebui să îţi ceri şi de la cei care nu aud şi nu văd din cauze medicale pentru că i-ai desconsiderat şi pe ei”, scrie Maria Hulea pe contul personal de Facebook.

„O precizare...textul este scris de mine, mama lui Rares, pentru el şi în numele lui. Şi e un text valabil pentru orice copil cu autism din tara asta şi pentru orice părinte care are un copil cu autism”, conchide aceasta.

Săptămâna aceasta, premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut scuze public pentru declaraţia făcută în cadrul unei emisiuni televizate - conform căreia criticii guvernului ar fi „autişti” -  şi precizează că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat vineri în privinţa declaraţiilor premierului.

Citește și: