Laura Cojocaru
56525 vizualizări 10 iul 2019

Anchetatorii presupun că barbatul de 39 de ani a încercat iniţial să se spânzure, dar, pentru că nu a reuşit, şi-a tăiat venele. Chişevescu Mihail-Bogdan medic, soţ şi tată al unui băiat de patru ani a scris în mesajul de adio că mai multe acţiuni violente ale soţiei sale l-au determinat să recurgă la sinucidere.

„Am construit împreună un cămin pentru familia noastră, ulterior mi-ai reproşat că atunci, în perioada aia în care eu mergeam la două locuri de muncă şi în rest făceam muncă de construcţii pentru căminul nostru, eu te-am neglijat pe tine şi ai simţit că nu îţi mai ofer sprijin moral. În cele două luni în care eu renovam apartamentul dormind 5-6 ore pe noapte poate aş fi avut şi eu nevoie de sprijin moral. A urmat afecţiunea mea de coloană vertebrală, care m-a ţinuit la pat şi m-a adus în depresie, momente care au fost dificile pentru amândoi şi în care aş fi avut mult mai multă nevoie de susţinere morală, nu de critici şi certuri”.

Bărbatul i-a reproşat soţiei că devenea violentă cu el în faţa copilului şi soacrei lui.

„Pentru tine în schimb cuvintele au o importanţă mai mare decât orice, şi în deosebit de multe cazuri ai scos din context partea negativă a ceea ce spuneam, chiar dacă afirmaţia întreagă era pozitivă. Anul trecut în iulie m-ai întrebat: «spune-mi lucruri pe care le admiri la mine», printre alte răspunsuri am zis: «te admir cât de bine te descurci cu gestionarea cabinetului în care lucrăm, chiar mai bine decât mine, mai ales că iniţial nu credeam că te vei descurca pentru că nu aveai experienţa necesară». Ai transformat afirmaţia mea pozitivă într-un scandal penibil în care ai ajuns să mă baţi în faţa copilului nostru şi a mamei tale. Din momentul acela te-ai răcit faţă de mine lent, pe zi ce trecea, şi, eu imatur fiind încă în gândire nu nu am înţeles câtă nevoie avem de ajutor. De abia după 6 luni de zile am înţeles, încet, încet unde greşesc în gândire, ca om, şi în relaţia cu tine şi cu oamenii din jurul meu. Orice îmbunătăţire am făcut la modul meu de a gândi nu te-a mai interesat, din contră, deşi te-am implorat să nu înrăutăţeşti ceea ce mai rămăsese între noi, ai făcut-o cu bună ştiinţă. Dragostea şi altruismul au nişte limite. E momentul ca şi eu să fiu egoist, pentru că nu mai pot suferi mai mult de atât! Viaţa mea a devenit un chin înfiorător! Tuturor celor care v-am greşit vă spun sincer că îmi pare rău", a scris medicul stomatolog în scrisoarea de adio.

 

Citește și: