Mihai SCHIAU
1703 vizualizări 27 mai 2015

''Pune un ban acolo, pune un ban cu toată inima. Pentru cine vrei să dai, pentru gagicul tău?'', întreabă o ghicitoare. ''Da, pentru viitorul soţ'', răspunde o tânără, de fapt reporter sub acoperire. ''Ai 300 de mii să îţi dau un leac?'', plusează ghicitoarea, care îi spune tinerei şi de ce ''suferă'': ''Mamă, ai farmece, ai făcături, caută-te, descântă-te că ai leac. Îţi dau un descântec, eşti într-o încurcătură mare, caută-te''.

Deşi în acest caz nu s-a produs nicio pagubă, deoarece tânăra era de fapt reporter Pro TV, există multe cazuri în care românce naive sunt păgubite. Spre exemplu, o tânără de 24 de ani din Bucureşti a fost abordată de două ghicitoare într-un parc şi lăsată fără bijuterii. "Mi-au zis să îmi dau tot aurul jos şi să îl pun într-o hârtie, să mi se îndeplinească o dorinţă. Eu iniţial nu am vrut, dar până la urmă am fost curioasă şi am pus bijuteriile în ziar şi a zis să le ţin o jumătate de oră fără să umblu la ele", spune tânăra. Când şi-a dat seama că a fost păcălită, aceasta a anunţat poliţia, care le-a găsit pe cele două suspecte.

"De la începutul anului şi până în prezent, la nivelul Poliţiei Capitalei au fost înregistrate mai multe plângeri şi cu această ocaziei poliţia recomandă cetăţenilor să nu pună la dispoziţia unor persoane necunoscute bani sau bunuri pe care acestea le solicită", spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Stirileprotv.ro aminteşte că unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de înşelătorie este cel al Oanei Zăvoranu. Ea a dat în judecată două femei, pe care le-a acuzat că au înşelat-o şi i-au luat mai multe bunuri de valoare. 

Citește și: