Departamentul Social - Mediafax
8251 vizualizări 7 iul 2018

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale confirmă că pilotul avionului prăbuşit şi-a pierdut viaţa. Locotenent comandorul Florin Rotaru (36 de ani) era pilot şef în Escadrila 861 Aviaţie de Luptă a Bazei Aeriene 86 Feteşti.

”Imposibilul nu e altceva decât lipsa de voinţă, cunoaştere, circumstanţe şi (sau) noroc! Deci dacă toate astea există, atunci NU mai vorbim despre IMPOSIBIL!,” scria Rotaru pe 17 martie pe pagina sa de Facebook. Ultimul său mesaj este datat 19 martie 2018.

În jurul orei 14:30, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa anunţă că pilotul avionului prăbuşit ar fi decedat. "De la locul accidentului, ni s-a transmis ca pilotul ar fi murit carbonizat. Aşa mi-au spus de acolo”, a declarat Claudia Tatarici, Ambulanţa Constanţa, pentru Mediafax.

Jurnalistul Adelin Petrişor a publicat pe Facebook prima fotografie a avionului distrus în accident.

Potrivit unor informaţii, la locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstraţie aeriană, cu ocazia Ziua Porţilor Deschise la Baza Aeriană 86 Lt.aviator Gheorghe Mociorniţă.

Accidentul a fost confirmat şi de Bianca Ghiveci, purtător de cuvânt la Poliţia Călăraşi, care a declarat pentru Mediafax, că au fost anunţaţi printr-un apel la 112, de un şofer care se afla pe Autostrada Soarelui, între Drajna şi Feteşti. Mai multe echipaje de Poliţie au fost trimise în zonă, unde au ajuns şi o autospecială de stingere şi un echiăaj de descarcerare al ISU Călăraşi.

Primele informaţii sugerau că pilotul avionului ar fi reuşit să se catapulteze.

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat că prioritară este starea pilorului.

"În primul rând ne gândim la pilotul care operează acest avion, să vedem care e starea pilotului. Este primul lucru la care ne gândim în momentul de faţă,” a declarat Fifor la România TV. ”După aceea o să ne gândim şi la alte detalii. Vă spun cu toată responsabilitatea: aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare, nu e cazul să facem speculaţii în momentul de faţă."

MiG 21 LanceR prăbuşit în judeţul Călăraşi

MiG 21 LanceR prăbuşit în judeţul Călăraşi

MiG 21 LanceR prăbuşit în judeţul Călăraşi

"O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti S-A PRĂBUŞIT sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene. Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare. Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană", suna primul anunţ oficial al MApN.

Foto/video: Facebook

Citește și: