Andrei Ilinca
65 vizualizări 19 iun 2019

”Vedem astăzi concluziile anunţate, există şi scrisorile acestea către preşedinţii Camerelor şi doamna premier. Sunt lucruri pe care deja le discutasem, lucruri pe care dorim să le aplicăm şi noi. Le analizăm şi o să vedem în ce fel facem acest lucru.”, a declarat Mihai Fifor.

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor a declarat că parlamentarii sunt în activitate până săptămâna viitoare.

”Am văzut că e un îndemn patriotic la muncă. Nu era nevoie de acest îndemn surprinzător din partea preşedintelui Iohannis. Noi suntem în activitate, suntem în sesiune parlamentară până la sfârşitul săptămânii viitoare. Rămâne, repet, să găsim varianta în care venim cu aceste modificări legislative.

Mihai Fifor a adăugat că AEP are un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificările pentru legea electorală.

”Autoritatea Electorală Permanentă are un proiect de ordonanţă de urgenţă pregătit pentru a fi pregătit în Guvern. Dacă forma va fi această ordonanţă de urgenţă, ea se adoptă în Guvern după care vine în Parlament pentru adoptare. Dar odată adoptată produce efecte.”, a spus Fifor.

El a declarat că parlamentarii sunt pregătiţi să vină într-o sesiune extraordinară.

”Dacă e nevoie şi va fi nevoie toţi colegii parlamentari să vină pentru o sesiune extraordinară, sigur că nu ne va opri nimic să facem acest lucru pentru că în cele din urmă este important să avem modificările necesare pentru a înlătura toate deficienţele pe care le-am văzut în 26 mai”, a mai adăugat Mihai Fifor.

Preşedintele Klaus Iohannis cere Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, şi care să vizeze modificarea legislaţiei electorale. În acest sens, preşedintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Mediafax Foto

 

Citește și: