Andrei Ilinca
83 vizualizări 11 iun 2019

”O nouă şmecherie cu Avocatul Poporului. Practic pe ordinea de zi nu exista, a fost suplimentată în urma solicitărilor noastre, de la USR şi a celor de la PNL şi în urma numeroaselor mesaje venite din partea societăţii civile care s-au adresat celor doi preşedinţi a celor două Camere pentru a începe această procedură şi au venit cu acest tertip de a pune în ultima săptămână, în speranţa că nu se va mai organiza un Plen reunit”, a declarat Mihai Goţiu.

Senatorul USR a acuzat puterea că a încercat să îi prelungească ”în mod abuziv şi neconstituţional” mandatul de Avocat al Poporului.

”Probabil că cetăţenii, cum au făcut-o şi până acum, vor cere acest Plen reunit pentru a nu mai continua şi peste vară cu un Avocat al Poporului care să acopere tot ce face actualul Guvern. Vreau să le reamintesc celor care au reîncercat această nouă şmecherie, domului Tăriceanu, domnului Ciolacu şi a colegilor lor care au votat, că în ultimii doi ani petiţia Declic pentru încetarea mandatului domnului Ciorbea a strâns peste 160.000 de semnături. În aceste condiţii, acum când mandatul i-a expirat, să îi mai prelungeşti în mod abuziv şi neconstituţional acest mandat cu câteva luni pentru alte mizerii pe care, probabil, cei de la PSD şi ALDE vor să le pregătească peste vară este total neconstituţional”, a completat Goţiu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că au fost demarate procedurile pentru numirea unui nou Avocat al Poporului, grupurile parlamentare fiind mandatate până pe 25 iunie să vină cu propuneri.

 

Citește și: