Laura Mitran - Mediafax
Livia Ispas - Mediafax
906 vizualizări 23 mar 2013

Aproximativ 4.000 de biciclişti au participat sâmbătă la un marş de protest în Capitală, pentru a atrage atenţia asupra faptului că reamplasarea pistelor pentru biciclete pe trotuar nu este o soluţie.

Aproximativ 4.000 de biciclişti au participat sâmbătă la un marş de protest în Capitală, pentru a atrage atenţia asupra faptului că reamplasarea pistelor pentru biciclete pe trotuar nu este o soluţie.

Bicicliştii s-au adunat în jurul orei 14.30 în zona Parcului Izvor, de unde au plecat în marş pe Splaiul Independenţei, au trecut prin faţa sediului Primăriei Capitalei, apoi s-au întors la Parcul Izvor. Circulaţia rutieră pe Splaiul Independenţei a fost restricţionată în timpul marşului bicicliştilor.

Marian Ivan, reprezentant al Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti şi preşedintele Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), a declarat pentru MEDIAFAX că s-a dorit să se ajungă în faţa Primăriei Capitalei în semn de protest faţă de declaraţiile primarului Sorin Oprescu privind reamenajarea pistele pentru biciclişti pe trotuare, în condiţiile în care acestea "s-au dovedit a fi neviabile".

Organizatorii acţiunii de protest au susţinut că dacă trei la sută dintre bucureşteni renunţă la autoturisme şi aleg bicicleta sau transportul în comun, se eliberează o şosea cu patru benzi şi o lungime de 70-100 de kilometri, "suficient cât să se elibereze tot Bucureştiul de ambuteiaje".

Aceştia au precizat că amenajarea pistelor pentru biciclişti pe trotuare nu reprezintă o soluţie, în condiţiile în care 80 la sută dintre pistele realizate în 2008 şi 2011 au fost declarate ilegale de către Poliţia Rutieră.

Iniţial, Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti, iniţiatorul marşului de protest, anunţa că bicicliştii se vor întâlni în Parcul Carol, la fântâna Zodiac, însă ulterior a fost schimbat locul de întâlnire în Parcul Izvor, în zona staţiei de metrou Izvor.

Marşul de protest, desfăşurat sub sloganul "Nu vrem piste pe trotuar!", s-a încheiat în jurul orei 17.00.

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti este o o comunitate informală care militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi, la o întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor care promovează mersul pe bicicletă, că municipalitatea va amenaja piste pentru biciclişti, însă numai în zonele unde studiile de specialitate vor arăta "că se poate, că este sigur".

"În primul rând, vreau să fie foarte clar că doresc, am obligaţia şi cred că trebuie să îi protejez pe oameni, şi nu să îi strivesc între indisciplina şi iresponsabilitatea unor şoferi. Vom face aceste piste, însă numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva că se poate, că este sigur. Trebuie să colaborăm împreună pentru elaborarea unui regulament de realizare şi utilizare a acestora, astfel încât să putem asigura protecţia bicicliştilor faţă de circulaţia auto, mai ales în intersecţii, precum şi siguranţa pietonilor faţă de biciclişti", a spus Oprescu.

În cadrul întâlnirii s-a convenit ca, în cadrul grupului de lucru pentru mobilitate, care se întâlneşte o dată la două săptămâni, să înceapă, cu ajutorul ONG-urilor şi al unor institute de proiectare din Bucureşti, elaborarea unui proiect pilot pentru realizarea unei piste continue pentru biciclişti, pe axa nord-sud a Capitalei, potrivit municipalităţii.

La întâlnire au participat, alături de primarul general, reprezentanţi ai Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei, Poliţiei Locale, Poliţiei Rutiere, Administraţiei Străzilor şi ai asociaţiilor Green Revolution, Bate Şaua, Mai Mult Verde, SkirtBike, Centrul pentru Politici Durabile "Ecopolis", OPTAR şi Cycling Romania.

În 11 martie, Sorin Oprescu spunea că nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclişti pe carosabil, întrucât nu vrea să numere morţii.

"Nu am curajul să le fac pe carosabil. Nu vreau să stau să număr morţii. Am să repar şi să reconsider însă pistele de biciclişti care au în mijloc staţii RATB sau copaci. Eu personal nu am curajul să le cobor pe carosabil", declara atunci edilul Capitalei.

Primarul Capitalei preciza că, în opinia sa, cetăţenii nu sunt la nivelul de civilizaţie rutieră pe care îl au alte state europene, astfel încât şoferii să fie atenţi să nu lovească bicicliştii.

Oprescu mai spunea că cei care doresc coborârea pistelor de biciclişti pe carosabil sunt cetăţeni adulţi responsabili, însă nu trebuie uitat faptul că vor fi nevoiţi să circule pe şosele şi copiii.

Primarul general a făcut referire şi la cei aproximativ 180.000 de "biciclişti înfocaţi" care şi-au exprimat opiniile în vederea în vederea păstrării pistelor pe trotuare, raportat la alţi 25.000 de biciclişti care doresc ca acestea să fie amenajate pe carosabil.

Citește și: