Firuta Flutur
153 vizualizări 27 sep 2017

Locotenentul Ciprian Iriciuc a fost rănit în anul 2015, în Afganistan, iar în urma incidentului a rămas cu o schijă în plămâni.

Tot la proba de canotaj în sală, plutonierul major Dumitru Paraschiva a terminat pe locul 5.

Prima medalie a fost obţinută de maiorul Laurenţiu Şerban, respectiv medalia de bronz la proba de alergare de 1.500 de metri.

”Maiorul Laurenţiu Şerban a obţinut medalia de bronz la proba de 1500 de metri, în cadrul Jocurilor Paralimpice Invictus - Toronto 2017. Astăzi, în cadrul probelor de atletism, am fost reprezentaţi de maiorul Laurenţiu Şerban, plutonierul Doru Hamza şi de sergentul major Bogdan Dragomir. Bravo, băieţi! Ne mândrim cu voi!”,, a fost postat pe pagina de Facebook a MApN.

Laurenţiu Şerban a fost rănit în anul 2006, pe timpul unei misiuni din teatrul de operaţii din Afganistan, când şi-a pierdut un picior încercând să-şi salveze camarazii atacaţi în timp ce executau o misiune de patrulare. Şerban este căpitanul echipei României.

România este reprezentată la Toronto de 15 militari răniţi sportivi, care participă la şase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.

Alături de ei se află antrenorii acestora din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, membri ai familiilor, prieteni şi suporteri români din Canada.

Invictus Games este o competiţie sportivă care a avut prima ediţie în 2014 şi reuneşte delegaţii naţionale alcătuită din veterani şi militari răniţi pe teatrele de operaţiuni sau cu diverse afecţiuni. În 2016, preşedintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul ”Pedalăm pentru Invictus”, menit să adune fondurile necesare participării delegaţiei României la ediţia din 2017.

Citește și: