71 vizualizări 27 apr 2010

Paradigma Group a orchestrat, anul trecut, festivalurile de la Mamaia şi Mangalia (Calatis) şi s-a ocupat de partea tehnică a concertelor Iron Maiden, Metallica, John McLaughlin, Kylie Minoque, Leo­nard Cohen, Lenny Kravitz sau Massive Attack. Plaja de la Neptun va fi "atacată", însă, exclusiv de artişti au­tohtoni: Smiley, Fly Project, Puya, Alex, Laurenţiu Duţă, Andreea Bănică şi Akcent.

Onorariile acestora reprezintă doar o parte a sumei plătite de MDRT. Antreprenorul Paradigma se va ocupa de tot ce este legat de spectacolele din cele două zile: montare/demontare scenă şi echipamente, focuri de artificii, proiecţii de filme pe plajă, petreceri antrenate de 8 DJ, transport, asigurarea pazei, pompieri, salvare, salubritate etc.

Doar doi competitori

Pentru desemnarea organizării spectacolelor de la Neptun, s-a organizat o selecţie de oferte, s-au prezentat doi competitori (al doilea fiind Five's) şi a câştigat "firma cu preţul cel mai mic", a explicat Biroul de Presă al MDRT.

Turiştii se vor putea plimba şi cu Bricul Mircea, în urma unei înţelegeri făcute între MDRT şi Ministerul Apărării Naţionale, însă contra cost.

"Din studiile pe care le-am făcut în anii trecuţi, a reieşit că pe litoral de 1 Mai merg tinerii între 18 şi 34 de ani dornici de turismul activ şi de turism cu foarte mult agrement, cu foarte multă distracţie", a declarat marţi ministrul de resort, Elena Udrea.

"Pentru zilele de 30 aprilie, 1 şi 2 mai, deja locurile scoase la vânzare au fost cumpărate. Mamaia este staţiunea cu 90% grad de ocupare, dar s-au rezervat locuri de cazare şi în Costineşti şi Vama Veche. Totodată, turiştii vor merge şi în Neptun, acolo unde MDRT şi-a concentrat acţiunile în acest an, faţă de anul trecut, când aceste acţiuni au fost organizate în Mamaia", a adăugat ea. Ministrul a afirmat că nu cunoaşte ce sumă a fost alocată pentru evenimente, precizările venind, ulterior, de la subordonaţii d-nei Udrea.

Citeşte în pagina următoare cum sunt tarifele pe litoral

Citește mai departe:

Citește și: