Ana Petrescu
1380 vizualizări 26 iul 2018

„Ambasada Statului Israel îşi exprimă consternarea şi dezamăgirea cu privire la afirmaţiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovaţi în lagărul de la Auschwitz. Sperăm, totuşi, că o astfel de asociere a fost făcută de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul şi Auschwitz, fără intenţia de a dezonora memoria milioanelor de victime” au declarat reprezentanţii ambasadei Statului Israel într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată mai prezicează: „Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a şase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat. România a făcut progrese extraordinare în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului, demersuri care, suntem convinşi, vor continua şi în viitor. Această pagină neagră a istoriei nu trebuie sã se repete. În acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generaţii, şi nu numai, să cunoască şi să înţeleagă istoria Holocaustului. Ne aşteptăm ca, pe viitor, terminologia legată de Holocaust să nu mai fie folosită într-un context fără legătură cu acesta.”

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, după declaraţia de marţi a ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwitz, iar preşedintele CNCD a declarat pentru MEDIAFAX că „în 10 zile va avea loc audierea domnului ministru”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor.

Marţi seară, acesta a explicat măsurile care se întreprind pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la un producător de carne, unde trebuie sacrificate zeci de mii de animale: „Singura metodă este SACRIFICAREA. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la AUSCHWITZ”

Citește și: