Ioana Sfârlea
683 vizualizări 14 mar 2019

Ministrul Răzvan Cuc verifică, joi, împreună cu reprezentanţii CFR SA, stadiul de realizare al obiectivelor de investiţii din infrastructura feroviară, situate pe şantierele deschise pe Coridorul IV paneuropean (Coşlariu - Vinţu de Jos - Simeria - Gurasada - Radna).

După ce a văzut stadiul lucrărilor din judeţul Alba, Cuc a declarat că a primit promisiuni ferme din partea constructorului că tronsonul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

Răzvan Cuc s-a oprit, joi, în Gara Coşlariu, din judeţul Alba, care, potrivit antreprenorului, va fi finalizată la mijlocul lunii mai, la podul peste Mureş şi în gara din Alba Iulia.

Oficialul a declarat că lucrările sunt finalizate în proporţie de 89% şi că tronsonul va fi finalizat până la sfârşitul anului.

„Am vizitat gara de la Coşlariu, am vizitat gara de la Alba Iulia, am mers pe tronsonul de cale ferată unde se lucrează, constructorii ne-au prezentat stadiul lucrărilor care sunt undeva la 89% pe întreg tronsonul. Din punct de vedere administrativ le-am spus că vor avea tot sprijinul meu. I-am rugat, de de o parte să fie mobilizaţi, iar pe de altă parte să ia în serios şi subcontractorii. (…) În zona aceasta antreprenorul şi-a asumat, până la sfârşitul anului, că închide acest lot şi va fi finalizat, astfel încât să putem circula cu 160 de km/h pentru călătoriile de persoane şi cu 120 km/h pentru transportul de marfă”, a declarat ministrul Cuc.

Potrivit reprezentantului CFR, termenul de construcţie al acestui lot era anul 2015, dar lucrările au întârziat din cauza unor probleme la podul peste Mureş, aflat într-o zonă inundabilă.

„A trebuit să schimbăm proiectul şi să adoptăm nişte soluţii pentru a face o cale ferată fezabilă şi să nu ne trezim că se surpă după ce o deschidem. Am găsit soluţia, acum suntem într-o fază destul de avansată de execuţie, am ieşit cu lucrările la suprafaţă, deci anul acesta vom finaliza tronsonul şi vom circula între Simeria şi Sighişoara cu 160 de km/h”, a declarat reprezentantul
CFR SA.

Citește și: