166 vizualizări 31 mai 2018

"Nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu producă EFECTE JURIDICE, după cum nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu fie RESPECTATĂ de orice persoană fizică, orice persoană juridică, orice autoritate. Noi avem doar comunicatul. Aşteptăm considerentele, momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial şi atunci sigur ca putem sa facem mai multe aprecieri. În momentul acesta, în limitele comunicatului, cred ca trebuie sa rămânem în rezerva, iar fiecare să-şi îndeplinească obligaţiile legale", a declarat ministrul Justiţiei.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

"Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

 

Citește și: