Roxana Din
115 vizualizări 8 oct 2019

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, la Palatul Parlamentului, că Centrul pentru Mari Arşi de la Iaşi este gata, urmând ca cel mai probabil joi să fie inaugurat, după ce, miercuri, va fi inaugurat Centrul pentru Mari Arşi de la Timişoara.

„Centrul de la Iaşi va fi inaugurat probabil cu o zi după cel de la Timişoara ( joi - n.r ), pentru că mi-am dorit eu să ajung în ambele centre (Timişoara şi Iaşi - n.r.), pentru că ştiu ce mult ne-am dorit cu toţii să avem aceste centre şi este important că se realizează”, spune ministrul.

Sorina Pintea nu va merge la inaugurarea Centrului pentru Mari Arşi de la Iaşi, deoarece joi va fi votul pe moţiunea de cenzură, aceasta afirmând că va merge, la Iaşi, săptămâna viitoare.

„Nu voi merge probabil joi la Iaşi, probabil voi merge săptămâna viitoare, probabil că-l vor inaugura cei de acolo şi eu voi merge ulterior să-l văd. Dar este gata şi cel de la Iaşi”, a spus Pintea.

Ministrul a menţionat faptul că Centrul de la Iaşi va avea şase locuri, iar cel de la Timişoara cinci locuri în boxele special amenajate.

„Cel de la Timişoara va avea cinci locuri (...), iar cel de la Iaşi şase paturi”, a menţionat Ministrul Sănătăţii. 

Potrivit Sorinei Pintea, nu pot fi deschise toate centrele în acelaşi timp deoarece nu toate centrele au echipamentul complet.

„Am spus cred că în nenumărate rânduri care a fost procedura, cum s-au achiziţionat, în etape, iar ultima etapă a fost realizată de cei de la Spitalul din Timişoara cu finanţarea de la Ministerul Sănătăţii, pentru că deja procedurile se lungeau foarte mult”, a conchis Pintea.

 

Citește și: