42 vizualizări 18 aug 2010

UPDATE: Savu:Luăm în calcul cererea ministrului Sănătăţii privind demiterea conducerii Maternităţii Giuleşti

Directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti, Marius Savu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că ia în calcul recomandarea ministrului Sănătăţii privind demiterea conducerii Maternităţii Giuleşti, dar aşteaptă finalizarea anchetei, acest lucru putând avea loc în zilele următoare.


Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îi cere primarului Capitalei, Sorin Oprescu să demită întreaga echipă managerială de la maternitatea Giuleşti. Ministrul a recunoscut că s-a gândit să îşi dea demisia după incident.

LIVE TEXT

Familiile ale căror copii au murit vor primi un ajutor de 5.000 de lei, iar familiile ale căror copii sunt răniţi, un ajutor de 3.000 de lei. Nu e suficient. Nu e vorba de a răscumpăra durerea unor oameni. E o procedură legală.

Îi cer lui Sorin Oprescu să destituie urgent conducerea de la maternitatea Giuleşti

MS nu exercită nicio acţiune din punct de vedere al managementului asupra spitalului, ci Primăria Capitalei

Nu intenţionez să îmi dau demisia

Am propus deblocarea posturilor urgente care trebuie ocupate în sistemul sanitar astăzi în Guvern. Nu vom putea debloca toate posturile. E vorba de mii de posturi.

La maternitatea Giuleşti există o secţie unde e nevoie de supraveghere permanentă. Indiferent de numărul de personal. Personalul avea această obligaţie. Ancheta va scoate la lumină dacă obligaţia a fost respectată.

M-am gândit la posibilitatea de a -mi da demisia. Are legătură cu incidentul de la Giuleşti.

Din punct de vedere medical, nu s-a constatat lipsă de medicamente, care ţin de atribuţiile ministerului Sănătăţii. De management se ocupă Primaria Capitalei.

Există o răspundere morală a ministerului Sănătăţii. Din acest motiv m-am gândit la demisie.

Ar trebui să cereţi demisia în altă parte. Mă refer la toţi cei care pe partea administrativă sunt răspunzători, din punctul meu de vedere.

MS va primi o sumă de 3 miliarde de lei din care va plăti datoriile către firmele private.

Am spus de la începutul mandatului că acest sistem trebuie amplu reformat. S-a început cu descentralizarea. Măsurile nu sunt de ajuns. Trebuie informatizat sistemul, lucru care trebuia finalizat la 1 ianuarie 2008.

Trebuie să ne asigurăm că acest lucru va fi eliminat, respectiv ca manageri de spital să lucreze şi la stat şi în privat. E o soluţie păguboasă în priml rând pentru pacient care plăteşte contribuţii sociale şi taxe la privat pentru aceleaşi analize. Lucrăm la un proiect în acest sens.

Toate spitalele vor fi verificate în ce priveşte nivelul de pregătire pentru prevenirea incendiilor

Citeşte şi:

Primăria Capitalei: Municipalitatea nu poate face demiterile în acest caz

Citește și: