Gandul.info
Dan Straut
157 vizualizări 18 sep 2017

„S-a intervenit aseară şi azi-noapte, am avut peste 43 de avarii şi s-a lucrat la foc continuu, am reuşit să redresăm situaţia - bineînţeles, cu anumite întârzieri - şi vreau să mulţumesc echipelor de intervenţie. S-au rupt cabluri electrice, s-a intervenit şi cu locomotive diesel, şi asta arată că avem nevoie de dezvoltarea materialului rulant”, a declarat ministrul Transporturilor, prezent în Gara de Nord Bucureşti la lansarea proiectului #SEPOATE dedicat promovării călătoriilor pe calea ferată.

La rândul său, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, a declarat că au fost 117 trenuri afectate de evenimentele meteorologice, totalizându-se peste 14.000 de minute de întârzieri. „Sunt 58 de trenuri pe Regionala Timişoara şi peste 40 în Regionala Cluj, sunt şi două trenuri deviate. În aceste trenuri deviate sunt 270 de călători care vor primi apă şi ceai; niciun călător nu a fost în pericol în aceste ore”, a precizat Iosif Szentes.

Mai multe trenuri care trebuie să ajungă în Gara de Nord Bucureşti înregistrează întârzieri de sute de minute, trenul care soseşte de la Baia Mare raportând o întârziere de 320 de minute, din cauza furtunilor produse în vestul ţării, potrivit tabelelor de sosiri-plecări din gară.

Întârzierile trenurilor care trebuie să sosească în Gara de Nord Bucureşti sunt cauzate de furtunile produse duminică în vestul României, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.

Trenul IR 1822 care ajunge în Bucureşti de la Arad are o întârziere de 300 de minute (va sosi la ora 11.00 în loc de ora 6.00), trenul IR 1642 care vine de la Baia Mare afişează o întârziere de 320 de minute, iar trenul IR 1696 care vine de la Timişoara N întârzie 250 de minute, conform tabelei de sosiri-plecări din Gara de Nord.

Alte trenuri care întârzie sunt IR 1644 care a plecat de la Sighetu Marmaţiei (105 minute) şi IR 15538 care vine de la Arad (190 de minute).

Trenul IR 1837 care ajunge în Timişoara din direcţia Iaşi întârzie 68 de minute, trenul R 13313 care vine din Caransebeş afişează o întârziere de 51 de minute, iar trenul IR 72 care a plecat din Gara de Nord Bucureşti întârzie 44 de minute, conform tabelei de sosiri-plecări din gara Timişoara.

Trenul IR 473 care soseşte în Braşov de la Budapest Keleti prin Sighişoara întârzie 60 de minute, potrivit tabelei de sosiri din gara din Braşov.

Potrivit CFR SA, au întârziat 112 trenuri de călători cu 14.583 de minute, iar 15 trenuri au fost anulate pe raza regionalelor de cale ferată Timisoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, iar două trenuri de pe ruta Iaşi – Timişoara au fost deviate pe ruta ocolită, prin Suceava – Adjud – Siculeni – Dej – Cluj.

Citește și: