Departamentul Social - Mediafax
653 vizualizări 9 ian 2019

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în noaptea de miercuri spre joi, în Capitală, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă nou depus va fi, în general, de 6-10 cm. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale de cel mult 30 km/h.

Temperatura minimă va fi de minus două grade şi minus un grad.

ANM informează că atât în ziua de joi, cât şi în noaptea de joi spre vineri vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii.

“Acestea vor fi în general sub formă de ninsoare, însă există probabilitatea ca trecător să se semnaleze şi lapoviţă sau ploaie, ceea ce va determina apariţia poleiului. În dimineaţa zilei de vineri, grosimea stratului de zăpadă se va situa în jur de 12-16 cm, izolat mai mare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi între minus 3 şi minus 1 grad”, se arată într-o informare a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vineri, cerul va avea înnorări şi trecător va mai ninge slab, dar grosimea stratului de zăpadă nou depus va fi, cel mai probabil, nesemnificativă, anunţă ANM.

De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi în jur de un grad.

 

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon în Covasna a fost înregistrată în noaptea de marţi spre miercuri, când la Întorsursa Buzăului erau minus 26,1 grade.

Mercurul termometrelor a scăzut, în noaptea de marţi spre miercuri, până la minus 26,1 grade Celsius, la staţia meteo de la Întorsursa Buzăului.

Este cea mai scăzută temperatură din acest sezon şi a fost înregistrată în jurul orei 23.30.

Temperaturile se menţin scăzute şi meteorologii spun că în următoarea perioadă sunt aşteptate ninsori.

De altfel, la Întorsura Buzăului, temperaturile se menţin negative şi în timpul zilei, potrivit meteorologilor, maximele fiind sub -7 grade Celsius.

Întorsura Buzăului este un pol al frigului în România. În decembrie 1998 aici au fost înregistrate minus 34,5 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată la Întorsura Buzăului a fost de minus 35,8 grade Celsius, în februarie 2005.

 

Drumarii CNAIR au folosit 787 utilaje şi 5.295 tone material antiderapant

Drumarii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au acţionat, în intervalul 8 ianuarie, ora 17:00 – 9 ianuarie, ora 5:30, cu 787 de utilaje şi au răspândit aproximativ 5.295 de tone material antiderapant.

Direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat astfel, în perioada menţionată: DRDP Bucureşti - 12 autoutilaje şi 31,5 tone de material antiderapant; DRDP Craiova - 92 autoutilaje şi 171 de tone material antiderapant; DRDP Timişoara - 186 de autoutilaje şi 2.427 de tone material antiderapant; DRDP Cluj – 248 de autoutilaje şi 1797,5 tone material antiderapant; DRDP Braşov - 160 de autoutilaje şi 814 tone material antiderapant; DRDP Iaşi - 28 autoutilaje şi 33,9 tone material antiderapant; DRDP Constanţa - 61 autoutilaje şi 19,9 tone material antiderapant.

 „Menţionăm că la această oră ninge şi se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor din Banat, Transilvania, Crişana, Maramureş şi nordul Moldovei. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au mai atras atenţia drumarii de la CNAIR.

Citește și: