Anca SIMINA
16759 vizualizări 27 iun 2014

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, rămâne în arest preventiv. Contestaţiile făcute de Mircea Băsescu şi de Marian Căpăţână au fost respinse de judecătorii Curţii de Apel, după un proces de trei ore şi o oră de deliberări.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Arestat preventiv pentru trafic de influenţă, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost adus de dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti, pentru judecarea contestaţiei sale faţă de măsura arestului preventiv dispusă în dosarul de trafic de influenţă.

Din arestul Poliţiei Capitalei a fost adus la instanţă şi Marian Căpăţână, intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină astfel încât interlopul să scape de închisoare. Căpăţână a contestat, şi el, măsura de arestare preventivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv", a arătat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

 

Citește și: