Andrei Luca POPESCU
4493 vizualizări 28 feb 2012

Antrenorul Mircea Lucescu a fost găsit nevinovat de accidentul rutier produs în ianuarie, pe bulevardul Vasile Milea din Bucureşti, atunci când el a virat fără să se asigure, peste liniile de tramvai, şi a fost acroşat de mijlocul de transport în comun.

Poliţia Rutieră a încheiat cercetările şi a trimis dosarul penal al lui Lucescu procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale. Mircea Lucescu era cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Procurorii şi-au asumat recomandarea poliţiştilor şi au dispus neînceperea urmăririi penale pentru Mircea Lucescu.

Astfel, în acest moment, din punct de vedere procedural, Mircea Lucescu nu a primit nici o sancţiune, nici măcar o amendă de circulaţie, pentru accidentul produs din vina sa.

„Am recomandat neînceperea urmăririi penale pentru că nu exista plângere prealabilă. Persoanele vătămate au fost doar el şi pasagerul maşinii sale”, a explicat pentru gândul Ioana Stancu, purtătoarea de cuvânt a Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Totodată, conform procedurii penale, Mircea Lucescu nu a putut fi sancţionat nici contravenţional, cu amendă, pentru că i se deschisese deja dosar de cercetare penală, ceea ce ar fi însemnat ca cele două măsuri să se suprapună – lucru interzis de lege.

Procurorii ar fi putut să nu ţină cont de propunerea poliţiştilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„S-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru Mircea Lucescu. S-a considerat că nu există suficiente elemente care să constituie infracţiunea de vătămare corporală, aşa cum este prevăzută de codul penal”, a explicat pentru gândul Mihaela Porime, purtătoare de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

După încheierea procedurii penale, Mircea Lucescu poate fi sancţionat cu amendă contravenţională de către Poliţie

Citeşte şi CHESTIA ZILEI cu CTP


Citește și: