Andrei Luca POPESCU
1783 vizualizări 24 mai 2017

Procurorii DIICOT îi urmăresc penal pe Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, Ziv Asher Tetelman, iubitul fiicei lui Mircea Sandu, Puiu Tetelman şi Bogdan Petculescu, pentru delapidare, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Ei sunt acuzaţi că în 2009-2010 s-au organizat pentru a scoate din patrimoniul FRF suma totală de 740.000 de euro, provenită din contractul de construire a unui centru de fotbal de la Buftea.

„În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federaţia Română de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc”, arată procurorii DIICOT.

Ziv Asher Tetelman şi Raluca Sandu au împreună un copil şi locuiesc împreună la Monte Carlo, unde fiica lui Mircea Sandu se ocupă de un restaurant. Tetelman este fostul soţ al Daianei Voicu, conform Cancan, naşa de căsătorie a Gabrielei Firea şi a lui Florentin Pandele, aflaţi acum în centrul scandalului cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, reînviat în jurul demolării Cathedral Plaza. Voicu se afla la conducerea grupului de imobiliare Willbrook, care a dezvoltat Cathedral Plaza, iar acum se află în grupul de imobiliare Carlyle, conform ZF.

Citește și: