Gandul.info
Sorin Bogdan
9292 vizualizări 11 aug 2018

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 23:00, când o coloană de jandarmi a fost trimisă să treacă prin mulţime, în şir indian, îndreptându-se către strada Buzeşti. Cum era uşor de anticipat, ei au fost atacaţi de mai mulţi indivizi violenţi, care au reuşit să izoleze doi dintre jandarmi, pe care au început să-i agreseze.

PĂRĂSIŢI de colegii lor în mâinile mulţimii furioase, cei doi jandarmi - un bărbat şi o femeie - au fost loviţi cu pumnii, picioarele şi diverse obiecte contondente, până când alţi manifestanţi au reuşit să facă un cordon în jurul lor şi să-i salveze. Nici unul dintre sutele de jandarmi din piaţă NU A SCHIŢAT VREUN GEST să-şi ajute în vreun fel camarazii. În timpul acestor violenţe, pistolul femeii a fost furat.

Sâmbătă dimineaţa, Jandarmeria Capitalei a anunţat că analizează imaginile care surprind momentele respective, pentru a fi depistaţi protestatarii care i-au agresat pe cei doi jandarmi. Deşi nu se precizează tipul armei furate, potrivit unor informaţii neoficiale, ar fi vorba despre un pistol cu glonţ, ceea ce ridică suspiciuni asupra motivelor pentru care jandarmii au fost echipaţi cu astfel de arme pentru un protest paşnic.

Femeie jandarm bătută la Mitingul Diasporei

”Structurile MAI sunt mobilizate pentru identificarea persoanelor care au sustras o armă individuală. Vorbim de O SINGURĂ ARMĂ, pentru că au fost vehiculate foarte multe informaţii - trei arme, apoi au fost vehiculate de două. E vorba de o singură armă care a fost sustrasă de la colega noastră, care a fost pusă la pământ şi lovită cu bestialitate. Cazul a fost preluat de către parchetul competent. Facem în continuare apel la toţi cetăţenii care au imagini sau informaţii să anunţe de urgent poliţia română”, a declarat lt.col.Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română.

Femeie jandarm lovită de protestatarii violenţi a fost internată la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Floreasca, cu suspiciune de fractură la coloana cervicală, informează Jandarmeria Română.

Reprezentanţii Jandarmeriei continuă să nege ceea ce o ţară întreagă a văzut în direct: mai bine de două minute, nici un jandarm nu a încercat să-şi ajute camarazii care luau bătaie. 

”Am văzut multe titluri care insinuau că jandarmii şi-au abandonat colegii. Nimic mai fals. Ce s-a întâmplat cu exactitate la acel moment va rezulta în urma verificărilor pe care noi le facem de fiecare dată în urma unor misiuni de amploare. Jandarmii nu-şi abandonează camarazii şi sunt dispuşi să-şi sacrifice viaţa, au demonstrat-o în nenumărate rânduri în teatrele de operaţii. Dincolo de intervenţiile dificile de aseară, de departe, cea mai dificilă intervenţie a fost să explicăm părinţilor colegei noastre că fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viaţă”, a declarat lt.col.Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute sâmbătă.

 

Citește și: