Adelina Dragomir - Mediafax
Cătălina Mănoiu
1750 vizualizări 29 sep 2015

Manifestaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie, majoritatea participanţilor purtând umbrele. Mitingul a început oficial la 10:00, însă autocare care aduceau membri PNL la manifestaţie au continuat să vină în zona Parcului Izvor şi după această oră.

Participanţii la mitingul PNL poartă pancarte pe care se pot citi mesaje precum "Ponta ≠ inters naţional", "Alege România, nu Ponta", "Premier mincinos", "Parlamentari, nu fiţi oile lui Ponta".

De pe scena amenajată la această manifestaţie au luat cuvântul, până la ora transmiterii acestei ştiri, mai mulţi lideri PNL, între care Cristian Buşoi, Teodor Atanasiu, Anca Boagiu.

Aceştia le-au mulţumit oamenilor că au venit la miting pe această vreme ploaiasă şi au arătat că este "o premieră în istoria UE ca un premier trimis în judecată să nu-şi dea demisia".

"Oamenii care îl susţin pe Ponta sunt reprezentanţi ai interesului antinaţional", a susţinut Boagiu.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi dimineaţă, pentru a dezbate a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Moţiunea de cenzură a PNL- "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" este semnată de 180 de parlamentari ai opoziţiei, însă, pentru adoptarea ei şi, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi. Chiar dacă toţi parlamentarii liberali sunt prezenţi şi votează, ar mai fi nevoie de alte 100 de voturi. Doar UDMR şi PMP au anunţat că susţin demersul PNL, însă voturile lor sunt insuficiente.

Citește și: