Alexandra Mortu
2017 vizualizări 17 mai 2019

Femeia din Cluj-Napoca a fost îngrozită de gunoaiele apărute peste noapte la marginea unui drum şi, ştiind ce efecte negative pot avea acestea atât asupra oamenilor, cât şi a animalelor, prin pătrunderea toxinelor în pânza freatică, s-a hotărât să găsească singură vinovatul şi să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a fi pedepsit conform legii.

Femeia a găsit metoda ingenioasă de a identifica codurile de bare ale produselor, găsite pe ambalajele aruncate. De asemenea, a fotografiat şi ambalajele şi a trimis pozele producătorului. 

Prin intermediul codurilor de bare, femeia a reuşit să identifice montatorii şi distribuitorul tuturor produselor. Însă a fost întâmpinată cu un refuz, probabil din cauza legii de protecţie a datelor.

Totuşi, clujeanca a mers mai departe făcând plângere la Poliţia Locală şi la Garda de Mediu, iar cu ajutorul lor a fost descoperit numele celui care a cumpărat produsele.

Datorită hotărârii de care a dat dovadă şi a ambiţiei de a găsi „făptaşul”, clujeanca a reuşit să facă ceea ce şi-a propus: pedepsirea vinovatului.

Se pare că acesta a fost amendat şi obligat să ducă gunoaiele într-un loc special amenajat, totul petrecându-se sub supravegherea Poliţiei.

În finalul postării, femeia îi încurajează pe cei care îi citesc mesajul să apeleze la autorităţi atunci când întâmpină situaţii asemănătoare şi să nu îşi facă dreptate singuri sau să ajungă la conflicte.

Foto: Pixabay

 

Citește și: