Departamentul Social - Mediafax
1028 vizualizări 8 oct 2018

“Aflu cu mare tristeţe că placa funerară de la mormântul lui Vali Sterian a fost distrusă. Nu pot accepta ura, răutatea, distrugerea. E un gest care nu are nimic de-a face cu omenia. Ce e de făcut? Ce putem noi face?”, a postat pe Facebook, cântăreaţa Zoia Alecu.

În fotografia publicată de cântăreaţă se observă cum piatra funerară, pe care sunt scrise versurile „Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni“, a fost distrusă.

Internauţii s-au arătaţi revoltaţi de cele întâmplate în cimitirul Bellu din Capitală, acolo unde este înmormântat Valeriu Sterian. Unul dintre ei a comentat postării că este un gest de tot dispreţul. “O adevărată profanare şi un gest tembel de tot dispreţul. Dacă a făcut-o din greşeală, trebuie de urgenţă să o îndrepte şi să pună placa la locul ei, cu scuzele de rigoare ”, a scris o persoană.

De asemenea, artistul Daniel Julean a comentat la fotografia respectivă, spunând că a fost un accident. “Cineva a intrat din greşeală cu maşina în piatra funerară”.

Valeriu Octavian Sterian, cunoscut ca Vali Sterian, a fost unul dintre liderii generaţiei care a pus bazele folkului românesc, cea din anii ’70. Cântăreţul a muri în anul 2000.

 

Citește și: