Ana Petrescu
3019 vizualizări 17 ian 2019

”Scandalos!!! Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească faţada unei clădiri de referinţă din Târgu-Mureş, a Casei memoriale ”Avram Iancu", de pe strada care poartă (re)numele Crăişorului munţilor, a eroului naţional al românilor. În inscripţia profanatoare sunt incluse, cu conotaţii triviale, şi numele martirilor Horea, Cloşca şi Crişan, simboluri ale mişcărilor ţărăneşti şi răscoalei din 1785, murdăria încheindu-se cu urarea ”Trăiască Ungaria!," scrie deputatul PMP Marius Paşcan, pe Facebook.

El aminteşte despre un caz similar de vandalism în Târgu Mureş, petrecut anul trecut, dar despre care nu s-a mai spus nimic, deşi Poliţia identificase un suspect de origine maghiară.

”Reamintesc că, anul trecut, o altă faţadă a unei clădiri din Târgu-Mureş a fost mâzgălită printr-o inscripţie ofensatoare la adresa României similară, poliţia identificând un suspect, de etnie maghiară, despre care nu se mai ştie nimic oficial de atunci. Solicit instituţiilor competente de ordine publică să demareze de urgenţă cercetările pentru identificarea făptuitorului. De asemenea, să informeze public asupra măsurilor legale care au fost dispuse în cazul precedent. Ascunderea sub preş din culpabile raţiuni a numelui vinovaţilor precum şi a sancţiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producţii iresponsabile,” solicită Paşcan.

Parlamentarul îndeamnă autorităţile să nu se teamă să ia măsuri, pentru că vor fi susţinute de oamenii de bună credinţă.

”Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR şi evită aplicarea corespunzătoare şi respectarea legii la Târgu-Mureş? Cui îi tremură genunchii pentru o funcţie publică, când trebuie să-şi facă datoria profesională pentru climatul necesar de linişte şi siguranţă publică?! Curaj, aplicaţi cu fermitate legea, voi fi cel dintâi care vă apără politic şi sunt sigur că toţi mureşenii responsabili, cei care doresc pacea, bună convieţuire interetnică, concordia şi armonia acestui municipiu şi judeţ, vă vor susţine şi aplauda!” scrie Marius Paşcan.

foto: Facebook / Marius Paşcan

 

Citește și: