Eliana Radulescu - Mediafax
472 vizualizări 6 mar 2014

Evenimentul a avut loc în cadrul programului "România promovată de valori", iniţiat de fostul ministru delegat pentru Turism Maria Grapini.

"Am reprezentat România într-un fel neoficial, pentru că nu am avut această responsabilitate oficială, prin ceea ce am făcut în cariera noastră şi după ce am terminat această carieră a fost să reprezentăm România şi ceea ce înseamnă România pentru noi, pentru că noi aici ne-am creat. Noi am devenit ceea ce am devenit pentru faptul că ne-am născut aici, am avut ajutor şi sprijin şi este frumos că este recunoscută această valoare, care este o diversitate acum. Nu este vorba numai despre sportivi, este vorba despre oameni care au valoare în artă, în cinematografie, şi este un început frumos", a spus Nadia Comăneci la finalul ceremoniei.

Ilie Năstase a spus că şi până acum toţi au reprezentat România.

"Noi, toţi, ne identificăm cu ţara aceasta, într-un fel. Toţi ne-am născut aici, vrem să facem bine şi e un lucru frumos că s-au gândit acum şi la noi. Noi şi până acum am reprezentat România", a spus Năstase.

Întrebat ce înseamnă paşaportul diplomatic pentru el, Helmuth Duckadam a răspuns: "În primul rând, o mândrie. Faptul că posezi un paşaport diplomatic cred eu că este un lucru extraordinar şi mă bucur foarte mult. Nu ştiu dacă voi apela vreodată neapărat la acest paşaport. Faptul că l-am primit alături de mari personalităţi din România mă face foarte mândru".

Proiectul "România Promovată prin Valori" a fost demarat la iniţiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism. El a fost lansat prin evenimentul "Ambasadori ai Turismului Românesc", organizat la 19 august 2013. Proiectul reprezintă o nouă formă de promovare a României, care îşi propune să completeze campaniile de imagine aflate în derulare.

Citește și: