Adina Oşan
Marian Buga - Mediafax
953 vizualizări 1 iul 2013

O coloană de aproximativ şase kilometri de camioane se înregistra, luni după-amiază, la ieşirea din ţară prin vama arădeană Nădlac, după ce Ungaria a modificat regulile de taxare pentru vehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coloana de câteva sute de automarfare staţionează pe DN 7, înainte de oraşul de frontieră Nădlac, şoferii aşteptând formalităţile din vamă pentru a intra în Ungaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şoferilor aflaţi în trafic, coloana are o lungime de peste şase kilometri, informaţie confirmată şi de Poliţia de Frontieră Arad, care a emis un comunicat de presă prin care explică motivul creşterii timpilor de aşteptare la intrarea în Ungaria.

"Ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 iulie, pe teritoriul Ungariei s-a modificat legislaţia privind achitarea taxei de drum pentru autovehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone, s-a constatat că în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, pe sensul de intrare în ţara vecină, s-au mărit timpii de aşteptare pentru această categorie de autovehicule", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, "poliţiştii de frontieră au contactat autorităţile de frontieră maghiare pentru a lua măsurile necesare, care să conducă la reducerea timpilor de aşteptare pentru autocamioane şi asigurarea unui control fluent şi civilizat".

Comunicatul menţionează că, începând de luni, "vehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone au dreptul să circule pe drumurile din Ungaria numai după achitarea taxei de drum".

Confrom sursei citate, taxa de drum poate fi achitată, pe teritoriul Ungariei, la fiecare staţie PECO, la birourile unde şi anterior se putea achiziţiona taxa de drum, precum şi în punctele de trecere a frontierei, la intrare în ţara vecină, în terminalul automarfarelor: Artand - Borş, Nagylac - Nădlac, Gyula - Vărşand, Csengersima - Petea.

Din cauza automarfarelor staţionate pe DN 7, în zonă se circulă cu dificultate, alternativ, în ambele sensuri, pe o singură bandă din cele două disponibile, astfel că patrule de poliţişti rutieri şi de frontieră au fost mobilizate pe segmentul cuprins între municipiul Arad şi Nădlac.

Citește și: