Radu Tutulan
716 vizualizări 22 aug 2016

Consiliul General al Capitalei (CGMB) va analiza joi, 25 august, propunerea privind acordarea distincţiei de ,,cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti” istoricului Neagu Djuvara, pentru întreaga s-a activitate culturală şi diplomatică.

,,Cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, considerăm că istoricul, scriitorul, diplomatul şi profesorul Neagu Djuvara este îndreptăţit să primească din partea municipalităţii Bucureşti, în semn de preţuire pentru întreaga sa viaţă dedicată culturii româneşti, titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei”, se arată în expunerea de motive a reprezentanţilor Partidului Mişcarea Populară din cadrul CGMB.

Tot în şedinţa de joi, consilierii Capitalei vor analiza propunerea înaintată de Primarul General, Gabriela Firea, de acordare a titlului de ,,Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti” handbalistelor de la CSM Bucureşti, care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în acest sezon, voleibalistelor de la acelaşi club, care au câştigat cupa Challange 2016 şi echipei feminine de scrimă, care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio.

,,Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal Bucureşti a câştigat, la începutul lunii mai a acestui an «LIGA CAMPIONILOR EUROPENI»- prima în ordine ierarhică în ramura de sport handbal. De asemenea, echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Bucureşti a câştigat, în luna aprilie, Cupa «CHALLENGE 2016» organizată de Confederaţia Europeană de Volei. Totodată, echipa feminină de spadă care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio a câştigat medalia de aur. Concurenţii şi echipele care au făcut posibile aceste performanţe se cuvine a fi recompensaţi prin acordarea acestei distincţii în semn de apreciere”, se arată în expunerea de motive înaintată Consilierilor Generali.

Mai exact, 35 de sportive, 8 antrenori şi 15 oficiali sportivi, printre care se numără şi Ana Pascu, mama basistului Alex Pascu, decedat în urma incendiului din clubul Colectiv, ar urma să primească titlul de Cetăţean de Onoare al Bucureştului.

De asemenea, Primarul General mai propune organizarea evenimentului ,,Gala sportivilor”, în cadrul căruia să fie decernate titlurile de ,,Cetăţean de Onorale al Bucureştiului” şi acordarea unui premiu de 5.000 de lei fiecărui membru al echipei de handbal, volei şi scrimă.

Citește și: