Adriana Mit
416 vizualizări 20 apr 2019

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax, că din cauza a două accidente rutiere, o parte din semafoarele din oraş nu sunt funcţionale.

Un şofer a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o casetă care găzduieşte echipamente electronice de comandă în cadrul sistemului inteligent de monitorizare a traficului, iar un altul a intrat cu maşina într-un stâlp de semafor.

Primul dintre accidente a avut loc la intersecţia B-dului Take Ionescu cu str. Mihail Koglniceanu, iar cel de-al doilea în Piaţa Traian. Primarul Timişoarei a afirmat că pagubele sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro.

„Evident, aceste echipamente sunt scumpe şi pagubele sunt însemnate, primele estimări sunt la circa 100.000 de euro. S-au repus, am înţeles, în funcţiune, cel puţin o parte dintre semafoare, pentru că există soluţii alternative în sistemul nostru, un sistem foarte complex, dar el nu merge acum în regimul nominal în care a fost gândit, ci pe o variantă de rezervă, de avarie. Imediat după accident nu au mers deloc semafoarele în zonele în care erau implicate acele echipamente”, a declarat Nicolae Robu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara intenţionează să se îndrepte împotriva celor doi şoferi, pentru recuperarea pagubelor produse.

Citește și: