103 vizualizări 1 nov 2019

„Evident că sunt extrem de bucuros că s-a decis ca Sala Polivalentă de 16.000 de locuri să fie construită la Timişoara. S-a întâmplat firescul, a prevalat raţiunea şi eu nu pot fi decât fericit, fericit pentru Timişoara”, a scris Robu pe Facebook.

Primarul adaugă că astfel de obiective de maxim impact, precum o sală polivalentă mare, trebuie rupte de jocurile politice şi susţinute de toţi cei implicaţi la un moment în actul administrativ naţional şi local deopotrivă, indiferent de poziţie - la putere sau în opoziţie -. Interesul public trebuie să fie mai important decât orice pentru toţi actanţii prinşi în joc! Cred că ideal ar fi ca cele două instituţii de cea mai mare importanţă din plan local - Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş- să fie parteneri în administrarea obiectivelor de această factură - marea polivalentă şi marele stadion, care şi el va trebui construit -, indiferent de culoarea politică dominantă a lor de moment, culoare schimbătoare, oricum, în timp, cum se întâmplă în democraţie!”, a scris Robu pe Facebook.

Premierul demis Viorica Dăncilă a spus vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, referitor la Sala Polivalentă, că ştie despre existenţa unei dispute.

„Eu cred cu tărie şi am avut o discuţie în acest sens cu preşedintele CJ şi cu viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi cred că locaţia pentru Sala Polivalentă trebuie să fie în Timişoara. Este reşedinţă de judeţ şi cred că aşa este normal şi aşa se va şi întâmpla, din câte am înţeles de la preşedintele CJ”, a spus Dăncilă.

Astfel, Sala Polivalentă se va construi pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Timişoara, şi nu pe unul al Consiliului Judeţean, la Giroc.

 

Citește și: