17 vizualizări 14 nov 2008

Federaţia Sanitas a semnat acordul cu Ministerul Sănătăţii privind creşterile salariale pe anul 2009, care prevede o majorare de aproximativ 35 la sută. Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a precizat că acordul semnat cu Ministerul Sănătăţii va sta la baza unui act normativ care va fi definitivat până în 15 decembrie, printr-o ordonanţă de urgenţă sau o ordonanţă simplă, decizia aparţinând Guvernului, astfel încât drepturile salariale pentru angajaţii din Sănătate să fie acordate de la 1 ianuarie 2009. „Acestă decizie nu va putea fi schimbată în cazul în care va veni altcineva la putere. M-am luptat pentru această mărire, care în cele din urmă s-a şi produs”, ne-a menţionat Marius Petcu.

Liderul Sanitas a declarat că, potrivit acordului, salariile personalului din Sănătate vor creşte în medie cu cel puţin zece la sută, plus alte sporuri, care ar putea duce la o majorare reală de aproximativ 35 la sută. „Personalul din sistemul medical, de la paznic până la director, va beneficia de un spor de prevenţie sanitară care a crescut de la 11 la 15 la sută. Se mai adaugă încă o primă de stabilitate, plus un salariu de concediu, care nu are nici o legătură cu al 13-lea salariu, poate fi considerat cea de a 14-a leafă”, ne-a precizat preşedintele Sanitas. Acesta a mai spus că, deşi grila degresivă pentru fiecare categorie în parte nu a fost finalizată, media de creştere a salariilor va fi variabilă.

Astfel, cei cu salarii mici vor primi majorări de minimum 20 la sută, a declarat Marius Petcu. Liderul Sanitas a mai spus că, după aprobarea bugetului pe 2009 de către Parlament, va fi completat regulamentul de sporuri, pentru a fi introduse noi sporuri. Acordul mai prevede şi acordarea unor facilităţi de la 1 ianuarie, prin completarea investigaţiilor clinice şi paraclinice gratuite pentru angajaţii din Sănătate. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că, împreună cu Federaţia Sanitas şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), va încerca să determine managerii de spitale „să elimine risipa de resurse”, aceşti bani putându-se constitui într-o bază reală de creştere a salariilor.

„Unele spitale clinice au, de exemplu, excedent de personal pentru că managerii scot posturi pentru prieteni şi cunoştinţe, dar sunt şi spitale cu deficit de personal, şi de aceea trebuie să facem corecţii în acest sens, printr-o presiune asupra managerilor care nu au înţeles că trebuie să gestioneze bine fondurile care le sunt acordate”, a precizat Nicolăescu. Ministrul Sănătăţii a mai spus că eforturile comune ale Ministerului Sănătăţii, Federaţiei Sanitas şi CNAS depuse pentru semnarea acordului duc la o serie de creşteri salariale negociate ca un pachet, care transmit un „semnal serios” celor care lucrează în sector pentru a nu mai pleca în străinătate şi a rămâne să lucreze în sistemul românesc de sănătate.

Citește și: