Elena Crangasu
50 vizualizări 15 ian 2020

„Îi atrag atenţia Gabrielei Firea că mai are o săptămână până la momentul la care legea o obligă să propună bugetul pe 2020. Îi solicit să propună pentru anul 2020 un buget realist, spre deosebire de anii anteriori. Conform Legii finanţelor publice locale, Primarul trebuie să propună bugetul în termen de 15 zile de la publicarea în Legii bugetului naţional în Monitorul Oficial. În 2020, Legea bugetului a fost publicată în 6 ianuarie”, a transmis Nicuşor Dan, candidatul susţinut de USR la alegerile locale, miercuri, printr-un comunicat remis MEDIAFAX.

El a mai spus că actualul primar al Capitalei a depăşit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an.

„Îi atrag atenţia Gabrielei Firea că a depăşit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an de mandat: în 2017 a propus bugetul după 41 de zile de la publicarea bugetului naţional, în 2018 după 43 de zile şi în 2019 după 33 de zile”, a precizat Nicuşor Dan.

Acesta îi solicită Gabrielei Firea să prezinte un buget realist pentru 2020, fiindcă în ultimii ani a estimat venituri mai mari decât a avut, de fapt.

„Solicit Primarului Gabriela Firea să vină în faţa bucureştenilor cu un buget realist pentru 2020. Bugetele anilor precedenţi au fost total nerealiste. În 2018 a estimat venituri de 5,7 miliarde lei şi a avut venituri de 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai puţin. În 2019 a estimat venituri de 6,8 miliarde lei şi a avut venituri de aprox. 4 miliarde lei, cu aprox. 3 miliarde lei mai puţin (vom avea cifrele exacte când vom avea execuţia bugetară pe 2019)”, a motivat candidatul.

Contracandidatul Gabrielei Firea pentru primăria Capitalei a subliniat că estimarea total nerealistă a veniturilor a dus la situaţia financiară dezastruoasă a Primăriei Capitalei.

„Aceasta (primăria - n.r) se află practic în incapacitate de plată, aşa cum anticipasem, cu întârzieri consistente de plată la facturi şi salarii”, a completat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a realizat un sondaj care îl plasează drept candidatul din partea Opoziţiei preferat de bucureşteni. Acesta a mai spus că dacă partidele de dreapta nu vor ajunge să aibă un candidat comun, Gabriela Firea se menţine 33-35%.

Citește și: