Gandul
1800 vizualizări 4 dec 2019

Proiectul va modifica, printre altele, Legea nr.121/2014, privind eficienţa energetică, scrie a1.ro.

Concret, „în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2020 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”.

Totodată, dacă folosirea contoarelor individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punct de vedere financiar, legea prevede obligativitatea montării repartitoarelor individuale de costuri „pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”.

Proiectul de lege prevede amenzi de 500-1.000 de lei pentru cei care nu respectă termenul-limită de montare a repartitoarelor de costuri: „Constituie contravenţii, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările şi completările ulterioare, şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri”.

Deocamdată, proiectul de lege nu se aplică. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie promulgat de Klaus Iohannis şi publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: