Ionut Jifcu
1417 vizualizări 5 mar 2018

Medicul şef al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Olt, Liviu Radu, a declarat că infirmierul Gheorghe Ghenea şi asistenta Ramona Cosmescu au avut parte de o moarte violentă, din cauza hemoragiei interne şi externe.

”Diagnosticele celor doi seamănă foarte multe mult. Moartea a fost violentă şi a fost cauzată de hemoragia internă şi externă, consecinţă a multiplelor plăgi, atât toracice, cât şi cervicale. Cele toracice au afectat plămânii, bineînţeles, la ea şi aorta, iar cele cervicale au afectat mănunchiul vascular-nervos al gâtului, la ambele persoane. A fost sângerare mare”, a declarat Liviu Radu.

Potrivit legiştilor, după ce a ucis-o pe asistentă, infirmierul s-a lovit în repetate rânduri cu cuţitul.

”Vreo 17 lovituri de cuţit avea ea, iar el vreo 13. N-a fost nicio luptă, el a lovit-o până a ucis-o, apoi şi-a dat singur cu cuţitul”, a arătat Radu.

Cea mai adâncă plagă pe corpul asistentei Ramona Cosmescu este în zona gâtului.

”N-aş putea să spun că a încercat să o decapiteze. A tăiat-o la gât ca să o omoare, nu neapărat ca să o decapiteze. Este o tăietură mai adâncă decât la el, dar şi el s-a tăiat în zona gâtului”, a afirmat medicul legist.

Liviu Radu a mai spus că rar i-a fost să mai vadă scene de asemenea cruzime: ”Scene urâte, din păcate. Cred că am mai văzut ceva asemănător, oarecum, dar bărbatul nu-şi dăduse atât de multe lovituri. Era vorba doar de una, în inimă”.

Infirmierul Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, a ucis-o, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Ramona Cosmescu, de 46 de ani, asistentă la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu care avea o relaţie de natură sentimentală, după care s-a sinucis. Cei doi erau baricadaţi în sala de tratament a spitalului, iar în jurul orei 1.30 colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă.

Ulterior, în locuinţa infirmierului a fost găsit un bilet de adio, în care scria că asistenta avea o relaţie cu un poliţist şi că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide un medic şi o asistentă. O copie a biletului a fost găsită şi asupra lui Gheorghe Ghenea.

Citește și: