Firuta Flutur
2591 vizualizări 6 apr 2019

Avocatul susţine că procurorii nu au efectuat niciun flagrant în acest dosar, acuzaţiile contra lui Mihai Pleşu sunt bazate pe afirmaţiile unor diverşi oameni şi că acestuia i-au fost încălcate drepturile, în timpul audierii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Iaşi.

„Consider că nu i-au fost respectate clientului meu drepturile, este o persoană bolnavă, nu există boli inventate, sunt boli de cinci ani de zile, a suferit două infarcturi miocardice, are o stenoză şi un stent pe o arteră a inimii, este hipertensiv, a reclamat acest lucru încă de la 6.30 dimineaţa, până la ora 3 dimineaţa, când a fost condus în centru pentru arestaţii preventiv, el nu a mâncat absolut nimic, a fost lăsat să se întindă abia la ora 22.30, deci de la 6 dimineaţa până la ora 22.30 nu a avut posibilitatea să stea întins. A solicitat o salvare azi -noapte în sediul BCCO şi nu i s-a permis, i s-a refuzat acest lucru. I s-a spus că poate beneficia de îngrijiri medicale la sediul arestului", a declarat Sandra Grădinaru.

Apărătorul susţine că în cazul altor persoane cunoscute, precum Sorin Gadola, unul dintre fondatorii festivalului Untold sau cântăreţul de muzică hip-hop Ion Cătălin Ştefan, cunoscut drept Cheloo, de la trupa Paraziţii, procurorii au dispus control judiciar, în timp ce pentru Mihai Pleşu s-a decis reţinerea.

„Se vorbeşte, în ceea ce-l priveşte pe clientul meu, despre cantităţi de un gram şi ceva, 0,32 grame, 0, 78 grame...Procurorul putea să dispună controlul judiciar pentru clientul meu deoarece în jurisprudenţa din România şi în practica din România, pentru cantităţi mai mari, mult mai mari decât acestea, s-a dispus măsura controlului judiciar. (...) Clientul meu respinge orice acuzaţie i se aduce. Această acuzaţie de trafic o respinge în mod vehement. Nu s-a stabilit nicio legătură între el şi ceilalţi reţinuţi, există o persoană de sex feminim care se susţine că ar fi comercializat 6 grame în mai multe tranşe către aceste grupuri de investigatori sub acoperire, dar nu există nici în aceste acte pe care le-am studiat cu atenţie o legătură între clientul meu şi acea persoană de sex feminin din Iaşi", a completat Sandra Grădinaru.

Mihai Pleşu, fiul scriitorului Andrei Pleşu, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost audiat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, în dosarul de trafic de droguri în care a fost ridicat de poliţişti ca suspect. În această cauză, au mai fost reţinute alte cinci persoane.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Mihai Pleşu avea în Bucureşti o plantaţie de cannabis, pe care o creştea împreună cu un alt bărbat, vizat şi el în dosar.

Comercializarea drogurilor era făcută de regulă la el în apartament, iar cannabisul era ascuns fie în casă, fie în maşină. Codul pentru fiecare gram de cannabis era "1 minut", spun sursele judiciare. De exemplu, când Mihai Pleşu era sunat de către consumatori, aceştia spuneau că vin la el "pentru 15-20 de minute", ceea ce însemna că vor să cumpere 15-20 de grame de cannabis.

Potrivit sursei citate, iubita lui Mihai Pleşu s-a prezentat la DIICOT Bucureşti, însă nu a fost audiată. Femeia a venit cu copilul pe care-l are cu Mihai Pleşu, urmând să dea declaraţii la o dată ulterioară.

Citește și: