Gandul.info
Laura Buciu
Teodora Nicolae
Ilinca Nazarie
Vasile Magradean
Mediafax
2690 vizualizări 3 dec 2017

UPDATE 20:08: Câteva sute de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de măsurile Guvernului, dar şi faţă de actuala clasă politică, oamenii venind cu un steag imens al Uniunii Europene şi strigând „Europa”.

Oamenii au venit în Piaţa Victoriei începând de la ora 18.00, iar mobilizarea s-a făcut pe o pagină de Facebook.

„Duminică ne vedem în Piaţa Victoriei eliberată. Legile justiţiei nu trebuie să treacă. Urmează o perioadă - e vorba de zile - în care parlamentarii se vor face că discută amendamente, la grămadă, în regim de urgenţă. Apoi le vor vota, prefăcându-se că asta înseamnă democraţie şi dezbatere. Strada, societatea civilă, presa sau reprezentanţii unor ţări democratice trag semnale de alarmă, pe ei încă nu îi interesează.
Trebuie să îi oprim”, susţin organizatorii mitingului.

Câteva sute de persoane au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea.

„Am venit pentru ce se întâmplă acum în justiţie, pentru o viaţă mai bună, inclusiv a copiilor sau nepoţilor noştri. E injust ce se întâmplă. E sfidare totală, noi suntem prostimea. Ar trebui să iasă în stradă cei care au conştiinţă”, susţin Elena.

„Am venit datorită - cu ghilimelel de rigoare - domnul Dragnea. Este una dintre cele mai nocive persoane de la conducerea României. Credeam că domnul Năstase a fost cel mai rău, dar cred că pot fi comparabili”, spune Sorin, prezent la manifestaţii.

Aproximativ 300 de sibieni protestează, duminică seara, în Piaţa Unirii din Sibiu şi cer demisia liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi a premierului Mihai Tudose.

Oamenii au venit în zona centrală a oraşului cu vuvuzele şi steaguri tricolore, dar au schimbat locul unde se desfăşoară protestele, deoarece în Piaţa Mare are loc Târgul de Crăciun.

La ora 19, manifestanţii au pornit într-un marş pe mai multe artere ale oraşului, pe un traseu de circa cinci kilometri, urmând să revină în locul de plecare.

Mai multe echipaje de Poliţie şi jandarmi însoţesc coloana de manifestanţi.

Protestul este unul organizat, avizat de Primăria Sibiu, şi se desfăşoară între orele 18 – 21.

La Cluj-Napoca, aproximativ 100 de persoane protestează, duminică, în zona "La clopot", de pe Bulevardul Eroilor.

Unii dintre protestatari au asupra lor steaguri tricolore dar şi afişe cu mesaje precum "Aşa nu se mai poate, or ei or noi" sau "De Crăciun nu colindăm, de Crăciun noi protestăm".

Oamenii scandează "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie".

Unul dintre protestatari susţine că a ieşit în stradă pentru a cere demisia lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu Tăriceanu şi a premierului Mihai Tudose. "Să plece până nu e prea târziu", a spus acesta.

La Braşov, în cea de-a cincea săptămânã de proteste sunt aproape 100 de oameni în stradă.

Cei mai multi au venit cu tobe, vuvuzele si steaguri, scandând "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", "PSD, ciuma roşie".

Şi la Iaşi au ieşit aproximativ 20 de persoane pentru a-şi manifesta nemulţumirile faţă de Guvern şi coaliţia guvernamentală, în Piaţa Unirii.

Unul dintre manifestanţi a adus o pancartă pe care este scris un articol din Constituţie ce prevedă că "Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România".

Ieşenii cer demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu, vor dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate.

Citește și: