Gandul.info
Andreea Tobias
263 vizualizări 27 sep 2017

La PTF Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat, marţi, la ieşirea din ţară, cetăţeanul român Ionuţ M., în vârstă de 28 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Polonia. Acesta era însoţit de un conaţional, Gabriel T., în vârstă de 35 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii au constatat că podeaua remorcii este mult prea înaltă, motiv pentru care au făcut un control amănunţit şi au descoperit un compartiment special amenajat, improvizat în podea. În interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi, opt adulţi şi un minor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Cei doi români au declarat că au primit 1.300 de euro pentru a-i transporta pe migranţi până în Germania.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe migranţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul român şi pe conaţionalul care îl însoţea pentru trafic de migranţi.

Citește și: