Ela Giurgea - Mediafax
1307 vizualizări 14 mar 2014

Nouă agenţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere din Mureş au fost trimişi în judecată de Parchetul Tribunalului Mureş, fiind acuzaţi că, între anii 2009 - 2013, au luat peste 210.000 de lei din amenzile pe care le-au dat.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cei nouă agenţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere din Mureş ar fi luat, în perioada 2009-2013, în mod repetat, sume de bani de la persoane pe care le-au amendat.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş au dispus trimiterea în judecată a celor nouă agenţi de poliţie rutieră, pentru delapidare.

"Valoarea totală a prejudiciilor cauzate prin săvârşirea infracţiunilor de delapidare este de 210.733,21 lei. Prejudiciile cauzate au fost recuperate integral de la opt dintre cei nouă inculpaţi, rămânând de recuperat de la unul dintre aceştia suma de 12.455,85 lei", se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Andreea Pop, a declarat că cei nouă poliţişti urmează fie puşi la dispoziţie, adică nu vor mai activa în stradă, ci vor îndeplini sarcinile trasate de şeful Inspectoratului.

Citește și: