Anca SIMINA
1781 vizualizări 9 oct 2013

Amânarea adoptării noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă cu cel puţin o săptămână a fost confirmată la finalul şedinţei de Guvern de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a precizat că termenul până la care se pot achita amenzile pentru ca permisul de conducere să nu fie suspendat va fi de 45-50 de zile. 

"A fost amânată această OUG. Decizia politică rămâne aceeaşi, de a se adopta prin OUG", a susţinut ministrul în conferinţa de presă, adăugând că a fost "abilitat să prezinte zona de Agricultură şi zona de Interne". Codul rutier a fost amânat în Guvern pentru a doua săptămână consecutiv.

Motivul amânării, potrivit lui Daniel Constantin, "ţine de raţiuni tehnice, de corelarea bazelor de date. Se face un cont unic la Ministerul de Finanţe şi se pune problema accesului poliţiei al acest cont. Odată ce va fi rezolvată, căci problema ţine mai mult de soft, săptămâna viitoare sau în săptămânile următoare va fi adoptat", a explicat el.

Întrebat despre termenul până la care se pot achita amenzile pentru ca permisul de conducere să nu fie suspendat, Daniel Constantin a precizat că formula discutată în Guvern presupune "30 sau 35 de zile pentru a achita amenda la care se adaugă alte 15 zile". În cele două săptămâni suplimentare, şoferii care nu şi-au plătit la timp amenzile ar urma să primească o notificare scrisă în legătură cu eventuala sancţiune, oferindu-li-se astfel încă o scurtă perioadă de timp pentru a intra în legalitate. "Este un detaliu care urmează să fie stabilit, 30 sau 35 de zile, la care se mai adaugă 15 zile pe baza unei notificări pe care Ministerul de Interne o trimite către persoana respectivă", a adăugat ministrul.

 

Citește și: