Andrei Leonte
378 vizualizări miercuri, 09:32

UPDATE IPJ Constanţa: Şoferul microbuzului răsturnat nu a adaptat viteza,în condiţii de ceaţă şi şosea umedă

Şoferul microbuzului răsturnat, miercuri dimineaţă, în Constanţa, accident în urma căruia două persoane au murit şi alte 20 au ajuns la spital, nu a adaptat viteza la condiţiile meteo, respectiv ceaţă densă şi şosea umedă, a anunţat IPJ Constanţa.

Potrivit poliţiştilor constănţeni, accidentul care a avut loc miercuri dimineaţă pe DN 38, la km 19+500m, în afara localităţii Topraisar, s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo nefavorabile, respectiv ceaţă densă şi carosabil umed. Din această cauză, şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat la marginea şoselei.

În accident a fost implicat un microbuz care efectua curse regulate de transport persoane, pe relaţia Negru Vodă – Constanţa.

În urma accidentului, două persoane, un bărbat şi o femeie, au murit, iar alţi 20 de pasageri au fost transportaşi la spital cu vătămări corporale pentru îngrijiri medicale. Potrivit ISU Constanţa, cele două persoane decedate au fost prinse în microbuz şi au fost extrase în stare de inconştienţă de pompieri. Echipajele medicale de la faţa locului nu au mai putu însă să le salveze.

UPDATE Două persoane inconştiente au fost declarate decedate.

Alte 18 victime au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

UPDATE Potrivit IGSU, toate cele 16 victime, din care două două inconştiente şi 14 conştiente, primesc asistenţă medicală de urgenţă la faţa locului şi vor fi transportate la spital.

ISU Constanţa a anunţat că cele două victime care au fost prinse în microbuz au fost extrase şi sunt inconştiente.

Iniţial, autorităţile au transmis că 11 persoane au fost rănite în accident, dintre care două au fost prinse sub microbuzul răsturnat.

Accidentul a avut loc pe DN 38, la intrare în Topraisar dinspre Amzacea, în judeţul Constanţa.

La faţa locului au fost trimise opt ambulanţe, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de stingere şi una de descarcerare.

Citește și: